DOLAR 32,2485 -0.04%
EURO 34,6910 -0.1%
ALTIN 2.395,32-0,19
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 2004852-1,56%
Edirne
19°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

133 okunma

Ev Dekorasyonunun Fonksiyonel Mobilyaları: Masa ve Masa Takımları

Masa ve masa takımları tasarımlarının katlanma, sabit ya da açılıp kapanma özellikleri de modelin işlevselliğini ifade etmesi açısından önemli kriterlerindendir.

ABONE OL
30 Aralık 2023 11:42
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Ev dizaynında özellikle mutfak ve salon bölümlerinde sıkça tercih edilen masa takımları konfor etkileri ile öne çıkar. Bu açıdan, işlevsel özellikleri ile farklı mobilya parçalarından oluşması ile alternatifleri çoğaltır. Bununla birlikte, kullanılan mekanın dekorasyon çizgisi hakkında da ip ucu vermesi ile vazgeçilmez mobilya parçalarındandır. Mutfağınızda ya da evinizin diğer mekanlarında içinizi ısıtacak kullanışlı mobilyalar arıyorsanız tasarımlarda nokta atışı yapmanızda fayda var. Bu süre zarfında kendinize bir rehber arıyorsanız Koçtaş web sitesini inceleyebilirsiniz.

Mutfak Masası Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Kriterler

Yaşam alanınızın stili ve boyutları modelleri seçerken öncelikle göz önünde bulundurmanız kriterler arasındadır. Ek olarak, mekandaki diğer mobilya stilleri ve renkleri, duvar kağıtları, kullanılan beyaz eşyaların renk tonları, tekstil ürünlerinin tasarımları dekorasyon ile ilgili derinlenmesine fikir verir. Mekanın estetik çizgisini yansıtan bu bilgiler bir araya getirilerek modelleri seçerken bir bütünlük algısı yaratır. Bunun yanında, model nezdinde bakıldığında ebatları, tasarımı, renkleri, fonksiyonellikleri, materyali ve ergonomik özellikleri ihtiyaçlarınıza yönelik olması gereklidir. Masa ve masa takımları tasarımlarının katlanma, sabit ya da açılıp kapanma özellikleri de modelin işlevselliğini ifade etmesi açısından önemli kriterlerindendir. Ayrıca, tasarımları kullanacak kişi sayısı da seçimleri doğrudan etkiler. Örneğin; tek yaşıyorsanız ya da öğrenciyseniz 2 kişilik masa takımı beklentilerinizi karşılar. Diğer bir taraftan, küçük bir mekana sahip çekirdek bir aileniz varsa masa takımı 4 kişilik modeller size cazip gelebilir.

Modelin tasarımını belirleyen materyal seçimi de dekorasyonun estetiğini ve kullanım konforunu yansıtır. Bu doğrultuda, çoğunlukla tasarımlarda suntalam, MDF, plastik ve cam gibi malzemelere yer verilir. Malzeme türüne bağlı olarak çizilmeyen, kolay temizlenebilen ve yüksek dayanıklı özellikler seçim kriterlerini yakından etkiler.

Diğer bir yandan, modellerin renk ve malzeme uyumu bir araya geldiğinde tasarım stili ortaya çıkar. Beyaz ve siyah renklerin ağırlıkla kullanıldığı klasik masa takımı salonlarınıza ciddi bir hava katabilir. Çok renkli tasarımlar ile modern ve retro stiller evinizin favori parçası haline gelebilir. Yuvarlak ve köşesiz tasarımlarla ahenk yakalayan modeller de İskandinav tarzın hayat bulduğu parçalardandır.

Estetik ve Konforun Birleştiği Masa Takımları

Masa seçimleri tek başına alındığında uyumlu sandalye ihtiyacı ortaya çıkar. Bu sebeple, ana parça ile sandalye tasarımlarını bir takım halinde almak çözüm sunarak zaman kazandırır. Bu nedenle, 8 kişilik masa takımı ile salon gibi geniş mekanlarda misafirlerinizi gönül rahatlığıyla ağırlayabilirsiniz. Ayrıca, masa 8 kişilik modeller genellikle dikdörtgen ya da geometrik şekilli tasarımlarla karşınıza çıkabilir. Genel kapsamda, ana iskeletin yanında yan kriterlerden sandalyenin kumaş türü, şekli, kaplayacağı alan takımın kaç kişilik olacağına son noktayı koyar. Son yıllarda mekanda alan tasarrufu sağlamak için sandalye ve bench modelleri aynı takımda kullanıldığını fark edebilirsiniz. Açık mutfak gibi mekanların vazgeçilmez parçası olan benchin kullanımı bittikten sonra ana parçanın altına kaydırabilirsiniz. Bunun yanında, son zamanlarda trend parçaların metal ve ahşap görünümlü modellerden oluştuğunu görebilirsiniz. Böylece, rustik tarzdan modern stile kadar geniş seçenekte estetik görünümü de desteklemesiyle avantajlarını katlar.

 Masa Çeşitleri ve Fiyatlarını Etkileyen Detaylar

Konfor alanınızı genişleten mobilya tasarımları kurtarıcı parçalar olarak hayatınızın merkezinde konumlanır. Ana parça ve sandalyelerin bir araya geldiği takımların alternatiflerinin fazla olması fiyatlar açısından da geniş bir aralık oluşturur. Bu bağlamda, modellerin fiyatlarını en çok etkileyen durum kaç kişilik takım olduğuyla ilgilidir. Kullanacak kişi sayısına göre seçilen modelde kullanım sayısı arttıkça fiyatların da yukarı yönlü arttığını gözlemleyebilirsiniz. Bununla birlikte, takımın parçalarının katlanma aksamı, ek mekanizmalar, malzemesi, rengi, tasarımı ve diğer fonksiyonel özellikleri fiyatları değiştirir. Tüm bu bilgiler ışığında, beğeniniz ve ihtiyaçlarınız doğrultunuzda bütçenize uygun bir tercih yapabilirsiniz. Beğeninizi kazanacak masa modellerini keşfetmek istiyorsanız Koçtaş web sitesini ziyaret edebilir, karar verdiğiniz modeli Koçtaş web sitesinden saniyeler içinde alabilirsiniz.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ