DOLAR 32,2603 0.01%
EURO 34,6962 -0.08%
ALTIN 2.402,790,11
BIST 10.271,24-0,63%
BITCOIN 2007038-2,23%
Edirne
26°

KAPALI

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

197 okunma

Esd’li Kauçuk Nedir?

Esd’li kauçuk döşenmiş yahut topraklanma işlemi yapılmış bir alanda gezen insanın, vücudunda biriken statik elektrik bu sayede boşalmış olur.

ABONE OL
25 Ocak 2024 16:56
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Statik elektriğe sahip materyallerde oluşabilecek statik hasarlarının en az seviyeye inmesine esd’li kauçuk yardımcı olmaktadır. Firma, yazılım yüklü elektronik cihazların ve sistemlerin bakım aşamasında, tamir aşamasında kullanılan esd’li kauçuğu uzman kadrosu sayesinde büyük bir intizam ile üretmektedir.

Nemden ve ısıdan etkilenmeyen bu kauçuk çeşide aşınmalara karşı da büyük bir direnç göstermektedir. Bakımı, temizlemesi kolay ve basittir. Düz bir yapıya sahip olmakla beraber kimyasallara karşı da dirençlidir.

Esd’li Kauçuk Ne İçin Kullanılır?

Genellikle elektronik bilgisayarlarda, mikroelektronik endüstrileri için inşa edilen atölyelerde, elektronik haberleşme cihazlarında ve elektronik yarı iletken cihazların üretiminde kullanılır. Esd’li kauçuk döşenmiş yahut topraklanma işlemi yapılmış bir alanda gezen insanın, vücudunda biriken statik elektrik bu sayede boşalmış olur.

Aynı zamanda esd’li kauçuk insanların günlük yaşamlarında temasta bulundukları yalıtkan materyallerin, el aletlerinin üzerinde bulunan statik elektriği insan üzerinden çekip almaktadır. Bu sayede daha güvenli bir alan oluşturmuş olur. Esd’li kauçuklar sentetik kauçuk ve statik, iletken tüketimli malzemelerden üretilmektedir.

Esd’li kauçuktan yapılan zemin kaplamalar insanların üzerinde biriken statik yükün toprağa verilmesini sağlamaktadır. Bu sayede insanların üzerinde biriken statik yükler elektronik aletlerde bir bozulma olmasına sebebiyet vermemiş olur. Aynı zamanda insanda biriken statik yük kıvılcımlara bile sebep olabilecek yoğunluktadır. Esd’li kauçuk ile yapılan zemin kaplamalar sayesinde bu tarz felaketlerin yaşanması da önlenmiş olur. İnsanlara olan bu büyük faydasından ötürü birçok sektör tarafından tercih edilmektedir.

Başta insanlar olmak üzere doğadaki canlılara bu derece faydalı olan bu ürüne firma aracılığıyla sahip olunabilir. Ancak kullanılacak olan alan da büyük önem arz etmektedir. Bu konuda firma yetkilileri müşterilerine her daim yardımcı olmaktadır. Kullanım alanına en uygun kauçuk çeşidini müşterileri ile konuşarak kararlaştırır. Daha sonrasında ürünün miktarına, boyutuna ve kalınlığına karar verilir. Böylece işlem başlamış olur. Uzman ekibi sayesinde vakitlice esd’li kauçuk üretiminin imalatına başlanır. Her aşamada kalite kontrol yapılır. Müşterinin kararlaştırdığı tarihte müşteriye teslim edilir. Birçok ülkeye ihracat yaparak esd’li kauçuk üreten firma, Avrupa standartlarına göre çalışmaktadır.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ