DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20426716,59%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

380 okunma

ENEZ YOLU

ABONE OL
22 Nisan 2024 12:29
3

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan/Enez yolu 60 kilometredir. Yılan gibi kıvrıla kıvrıla gidersiniz bu yolu. Eğer aceleniz yoksa süratli de gitmezseniz Saros’a doğru giderken de gelirken de keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz.

Ama uzun yoldan geldiyseniz veya gidiyorsanız bir an önce gideyim diye hızlı bir sürüş yaparsanız bu yol 30’a yakın kör noktasıyla sürücüleri ve araçta bulunanları adeta ölüme davet eder.

Yaz boyunca on binlerce yazlıkçı, binlerce traktör, kil fabrikasının yüzlerce kamyonu bu yolu ortak kullanmak zorundadır. Her yıl bu yolda onlarca insan ölür, birçok motorlu aracın karıştığı kazalar yaşanır. Hele o kör noktalar adeta kabus gibidir.

15 yıldır gider gelirim o yoldan yılın her mevsiminde. Her mevsim gününe göre yoğunluk yaşanır o yolda. Kısaca hizmete yetersizdir Keşan/Enez yolu. Yazları Saros’da olduğum için bisikletimle de çok gidip gelmişliğim var o yolda, her seferinde gözümü  aynadan  ve karşıdan yapılan hatalı sollamalardan ayırmadan.

Mevcut iktidar Türkiye’nin her yerini duble yollarla donattığı halde Trakya’da sadece iki yolu çok gerekli oldukları halde) Edirne/Kırklareli ve Keşan/Enez yolunu bir türlü yapmamış, başlamış ama bitirmemiştir. Siyasi tercih olsa gerek her ne hikmetse. Oysa geçen yıl eşimle birlikte aracımızla gittiğimiz Türkiye turunda 6100 km yol yaptık ve bir çok ilçelerin bile duble yollarla bağlandığını gözlemledik.

Her seçim döneminde sözler verilir, sonra unutulur.

1948 yılında Büyükevren köyünden Kemal Özer Vatandaş Gazetesi’ni kurar. İlk yazısı “Keşan/Enez” şoşesi üzerinedir. O zaman ortada yolun ismi bile yok, sadece at-öküz arabalarının gidebildiği, köprülerin olmadığı yıllardır.

Kemal Özer her yıl her mevsim yazılar yazar. Siyasete atılır, CHP’den sonra Demokrat Parti, Adalet Partisi ve Anavatan görür. Hep sözler verilir yolun yapılacağına dair, yazar da yazar Kemal Özer öldüğü 1996 tarihine kadar, ama göremez bu yolun yapıldığını.

Senih Yurdatapan Hudut gazetesinden köşe arkadaşımız da 2002 yılından beri yazılarında sürekli gündeme getirir Keşan/Enez yolunun durumunu ve gerekliliğini.

Hudut gazetesinde Mehmet Seleci arkadaşımızın 15 Nisan tarihli haberinde “Keşan-Enez Yolu Nihayet!” haberi vardı, sonunda ünlem işareti olan. Edirne Valisi Yunus Sezer Keşan/Enez yolunun ihalesinin gerçekleştiğini, birkaç hafta içersinde yer tesliminin yapılarak çalışmaların başlanacağını belirtmiş.

Hayırlısı olsun diyelim ve bekleyelim.

Umarız bu söz de askıda kalmaz.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ