DOLAR 32,2506 -0.03%
EURO 34,6808 -0.12%
ALTIN 2.400,250,01
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 2014659-1,49%
Edirne
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

124 okunma

Endüstriyel bulaşık makineleri

Endüstriyel bulaşık makineleri satın alırken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli faktör vardır

ABONE OL
6 Şubat 2024 17:08
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Endüstriyel bulaşık makineleri, büyük miktarlarda bulaşık yıkamak için tasarlanmış ticari makinelerdir. Restoranlar, oteller, hastaneler, okullar ve diğer işletmeler gibi yoğun bulaşık yıkama ihtiyacı olan yerlerde kullanılırlar. Bu makineler genellikle yüksek kapasiteli, dayanıklı ve hızlı çalışan makinelerdir. Bazı makinelerde 1 dakika programı vardır ve bu sürede 1 tepsi bulaşığı yıkayabilir. Genelde ise 2-3 dakika gibi programlar tercih edilir.

Endüstriyel bulaşık makinesi, geleneksel ev tipi bulaşık makinelerinden daha büyük boyutlarda olabilir ve genellikle yüksek sıcaklık ve basınç altında yıkama yaparak hijyen standartlarını karşılarlar. Bu makineler, işletmelerin bulaşık yıkama sürelerini ve iş gücü ihtiyacını azaltarak verimliliği artırır.

Endüstriyel bulaşık makineleri satın alırken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli faktör vardır:

  1. Kapasite:
    İşletmenizin günlük bulaşık yıkama ihtiyacını belirleyin ve buna göre bir makine seçin. Genellikle orta ölçekli restoranlar saatte 1000 tabak yıkama kapasitesine sahip olan giyotin tip bulaşık makinesi seçerler. Küçük ölçekli restoranlar için ise saatte 500 tabak yıkayan set altı bulaşık makinesi uygun olacaktır. Saatte 5.000 – 10.000 arası bulaşık yıkayabilen konveyörlü bulaşık makineleri de mevcut olup çok yoğun otel, restoran, yemekhane gibi işletmelerde tercih edilmektedir. İhtiyaçlarınıza uygun bir kapasiteye sahip bir makine seçmek, verimliliği artırır ve iş akışınızı optimize eder.
  2. Boyut ve yerleşim:
    Mevcut mutfak veya bulaşıkhane alanınızı göz önünde bulundurarak, makine için yeterli alanın olduğundan emin olun. Sanayi tipi bulaşık makinelerinin giriş ve / veya çıkış üniteleri olabileceğini de göz önünde bulundurun. Öne doğru açılan kapıları olan bulaşık makinelerinde kapağın açılacağı kadar bir alanın boş kalması önemlidir. Tüm bu etmenlerle mutfak düzeninize uygun bir yerleşim seçimi yapın.
  3. Enerji ve su verimliliği:
    Verimli bir şekilde çalışan bir makine seçmek, işletme maliyetlerinizi azaltabilir. Enerji ve su verimliliği, uzun vadede işletme için önemli bir tasarruf sağlayabilir. Hobart PF-10B modeli sadece 1 litre su ile 1 tepsi bulaşık yıkayabilme özelliğine sahiptir. Özellikle Hobart ve Neosystem marka büyük boyutlu konveyörlü bulaşık makinelerinde sular oldukça verimli kullanılmaktadır.
    Endüstriyel bulaşık yıkama makinelerinde deterjan kullanımı da oldukça önemlidir. Kaliteli markalardan satın alınan deterjanlar çok daha verimli bir yıkama yaparken atıkları da çevre için daha sağlıklıdır. Uygun fiyatlı deterjanlarda istenen yıkama kalitesine ulaşılamamaktadır.
  4. Fonksiyonlar ve özellikler:
    İşletmenizin ihtiyaçlarına uygun fonksiyonlara ve özelliklere sahip bir makine seçmek önemlidir. Örneğin, farklı yıkama programları, otomatik kimyasal dozajlama sistemleri veya kurutma özellikleri gibi özellikler işletmenizin ihtiyaçlarına göre seçilmelidir. Bazı uygun fiyatlı makinelerde drenaj pompası bulunmaz, bu makinelerde bu pompayı ayrıca satın almanız gerekir.
  5. Dayanıklılık ve bakım kolaylığı:
    Güvenilir bir marka seçmek ve uzun ömürlü bir ürün almak önemlidir. Ayrıca, bakım ve temizlik işlemlerinin kolayca yapılabilmesi de işletme verimliliği için önemlidir. Hobart Endüstriyel bulaşık makineleri ve Neosystem bulaşık makineleri Türkiye çapında geniş bir yetkili teknik servis ağına sahiptir. Teknik eğitimli bu ekipler sayesinde sanayi tipi bulaşık makinenizin bakımlarını güvenli bir şekilde yaptırabilirsiniz.
  6. Garanti ve destek: Satın aldığınız makinenin garanti ve satış sonrası destek hizmetlerinin kaliteli olmasına dikkat edin. İhtiyaç duyduğunuzda teknik destek alabileceğiniz bir sağlayıcı seçmek önemlidir. Tecrübeli bir satıcının özenle seçtiği ürünleri uzun yıllar mutfaklarınızda hizmet verecektir.

Bu faktörleri dikkate alarak, işletmenizin ihtiyaçlarına en uygun endüstriyel bulaşık makinesini seçebilirsiniz.

Endüstriyel bulaşık makinelerinde kirli bulaşıkların sepetlere doldurulması, makineye yerleştirilmesi ve yıkanan bulaşıkların makineden alınarak kurumaya bırakılması gibi işler için bir personel istihdam etmek gerekebilir.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ