DOLAR 32,2476 -0.04%
EURO 34,6950 -0.09%
ALTIN 2.397,09-0,12
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 2015330-0,89%
Edirne
19°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

710 okunma

En ucuz sigara 50 lira!

Edirne Bakkalar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, sigaraya son olarak önceki gün gelen 5 liralık zammın, firmaların giderlerinden kaynaklandığını belirtip, yılbaşında yeniden zam beklendiğini açıkladı.

ABONE OL
3 Kasım 2023 15:20
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Bakkalar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, sigaraya son olarak önceki gün gelen 5 liralık zammın, firmaların giderlerinden kaynaklandığını belirtip, yılbaşında yeniden zam beklendiğini açıkladı.
Geçtiğimiz ay zamlanan sigara fiyatları bu ay bir kez daha değişti. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, JTI grubu sigaralara 5 lira zam geldiğini açıkladı. Böylece en ucuz sigara 50 lira oldu. Gelen zammı değerlendiren Edirne Bakkalar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, zammın firmaların giderlerinden kaynaklandığını söyleyip, yılbaşında bir zam daha beklediklerini kaydetti.
‘BU ZAM BEKLENİYORDU’
Gelen zammın beklenen bir gelişme olduğunu dile getiren Yaşagör, “Piyasa koşullarına baktığımızda biliyorduk. Zaten daha önceki günlerde de ifade etmiştim, fiyatı geçişi beklentimiz vardı. Zannedersem bu, bu yıl içerisinde yapılan beşinci zam. Firmaların giderleri arttığı sürece fiyat geçişleri olacaktır, bu ekonomiye bağlı. Yılbaşında zaten otomatikman özel tüketim vergilerinin artmasından dolayı da fiyat değişikliği olacaktır. Bunun yanında maliyetlerin artmasından dolayı gelebilecek bir zam söz konusu” dedi.
‘FİRMALARDAN DOLAYI MÜŞTERİYLE KARŞI KARŞIYA KALIYORUZ’
Tüm firmaların aynı anda zam yapmamasının, esnafı sıkıntıya soktuğunu da söyleyen Yaşagör, “Bugün yapılan zamda da esnaf olarak bizim sıkıntımız firmaların aynı anda fiyat geçişi yapmayıp, müşteri ile esnafı karşı karşıya bırakması. Çünkü firmanın bir tanesi fiyat güncellemesi yapıyor ama diğeri geçmiyor ama elimize ürün de gelmemiş oluyor. Dolayısıyla biz müşterimize cevap veremiyoruz, müşteri de tepkisini koyuyor. Biz bu konuda karşı karşı kalıyoruz müşteriyle. Burada beklentimiz firmaların ortak karar alıp aynı tarihte fiyat geçişlerini bizlere bildirmeleri. Biz de o günden itibaren yeni fiyatlı satışlarımıza başlamış oluruz” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ