DOLAR 32,1975 -0.03%
EURO 35,0142 -0.01%
ALTIN 2.520,320,80
BIST 10.739,570,90%
BITCOIN 22026822,36%
Edirne
22°

AÇIK

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

86 okunma

EKK’de seçim zamanı

Edirne Kent Konseyi'nin 2 yıllığına seçilecek Yürütme ve Denetleme Kurulu'nun belirleneceği 34. Olağan Seçimli Genel Kurulu 11 Mayıs Cumartesi günü Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi küçük toplantı salonunda 12.30-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek…

ABONE OL
9 Mayıs 2024 17:06
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Kent Konseyi’nin Yürütme ve Denetleme Kurulu’nun belirleneceği 34. Olağan Seçimli Genel Kurulu 11 Mayıs Cumartesi günü Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi küçük toplantı salonunda 12.30-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
Edirne Kent Konseyi’nden yapılan açıklamada 34. Olağan Seçimli Genel Kurulu’na ilişkin olarak şu bilgilendirmelerde bulunuldu:
“2004 yılında kurulan Kent Konseyimiz çıkan yasalara uygun değişimler yaparak bu güne gelmiştir. 34. Olağan Seçimli Genel Kurulunu yapma hazırlığındayız. Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında üç ay içerisinde genel kurul yapma zorunluluğu olan Kent Konseyleri gibi Edirne Kent Konseyi de genel kurulunu yapacaktır.
05 Nisan tarihinde kamuoyuna açıklama yaparak ve ulaşabildiğimiz kurumlardan ve basın yoluyla tüm kesimlerden delege istedik. Gelen delegelikler üzerinden 198 kişilik hazırun listesi tamamlanmış durumdadır. Delegasyon listemizi web sitemiz ve sosyal paylaşım (facebook, instgram) sayfalarından yayınladık.
Yürütme Kurulu olarak gündemimizi de hazırladık. Bu nedenle delegelere gündemi bildirmek ve genel kurulu bekleme aşamasındayız.
İki yıllığına seçilecek yeni Yürütme Kurulu’nun çalışma rotasını da çizecek olan genel kurulumuzda öncelikle mahalle meclisleri olmak üzere çocuk, engelliler, çevre, gençlik meclisleri gibi örgütlenmenin hızlandırılması hedeflenecektir. Ayrıca Sarayiçi, Tavukormanı, Söğütlük Mesire Alanı başta olmak üzere kentin tarihi ve doğal alanlarının korunmasında izlenecek yöntem tartışılacaktır. Kent konseylerinin olmazsa olmazlarından kentlilik bilinci oluşturma ve kent kültürünü geliştirme çalışmaları konusunda delegelerin görüşleri alınacaktır. Yerel idarelerde ve sivil toplum örgütlerinde demokratik planlama, şeffaflık ve katılımcılık ilkelerinin hayata geçirilmesinde kentliler ve üyeler olarak neler yapmalıyız konusu görüşülecektir. Kente dair yapılması düşünülen bu gibi çalışmalarda delegelerin anlamlı ve olumlu katkıları önümüzdeki dönemde görev alan Yürütme Kurulunun da işini kolaylaştıracağını düşünmekteyiz.
Bu nedenle; kentlilerimize de açık olan genel kurulumuza Kent Konseyi Genel Kurul delegelerimizi 11 Mayıs Cumartesi günü Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi küçük toplantı salonunda saat 12.30-.17.00 arasında; aşağıdaki gündemi görüşmek üzere beklemekteyiz.
EDİRNE KENT KONSEYİ 34. OLAĞAN SEÇİMLİ GENEL KURULU
10 Mayıs 2024 – Cuma (Çoğunluklu)
Yer: Edirne Kent Konseyi Çalışma Merkezi Toplantı Salonu
11 Mayıs 2024 Cumartesi (Çoğunluksuz)
Yer: Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Toplantı Salonu Gündem:
12.30 – 13.00 Kayıt Kabul
13.00 Açılış; Saygı duruşu, İstiklal Marşı, Divan ve Sandık heyetinin seçilmesi,
Açılış Konuşmaları Konukların Konuşmaları
Yürütme Kurulu Çalışma Raporunun okunması, görüşülmesi Denetleme Kurulu Raporunun okunması, görüşülmesi
Yönerge Değişiklik önerisinin görüşülmesi, karara bağlanması
Seçimler (Kent Konseyi Başkanlığı-
Yürütme Kurulu-Denetleme Kurulu)
Dilek ve Temenniler Kapanış

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ