DOLAR 32,2947 0.09%
EURO 34,8741 0.34%
ALTIN 2.402,400,40
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 1986479-1,57%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

168 okunma

EDOSK dört koldan

Edirne Doğa Sporları Kulübü geçtiğimiz pazar gününü 4 branşıyla doğa içinde etkinliklerle geçirdi.

ABONE OL
11 Mart 2024 15:03
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İsmail DEMİRAY
Edirne Doğa Sporları Kulübü geçtiğimiz pazar gününü 4 branşıyla doğa içinde etkinliklerle geçirdi.
BİSİKLET
Bisiklet branşından 5 sporcu Karakasım, Orhaniye, Elçili, Tayakadın köylerinde 65 km pedal çevirdi.


LİKYA YÜRÜYÜŞÜ
Trekkingçilerden 9 sporcu “Likya Yürüyüşü”nün son etabını yürüdü. İlk etabını 2022, sonrakini 2023 yılında yapan EDOSK sporcuları bu yıl son etabı da yürüyerek Likya Yolunu’nun tamamını yürümüş oldu.


KANO
EDOSK kano branşı da ilk etkinliğini Meriç Nehri’nde 14 sporcunun katılımıyla gerçekleştirerek sezonu açtı.
EDOSK kano branşının bahar dönemi ilk etkinliğini 10 Mart Pazar günü 14 katılımcı ile Meriç Nehrinde kürek çekerek gerçekleştirdi. Doğa severler yeni sezona merhaba dedi.
Kano sporcuları, “Trekking grubumuzun Balkan köylerinde gözlemlediği iklim değişikliğinin etkilerini maalesef bizlerde Meriç Nehrinde yaşadık. Su seviyesinin mevsim normallerinin çok altında olmasına rağmen etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bol yağışlı ve doğal dengenin bozulmadığı günler görmemiz dileriz” ifadelerini kullandı.

Hafta sonunda gerçekleştirdikleri Hamzabeyli Köyü’nden başlatan EDOSK sporcuları da şunları aktardı:
“10 Mart 2024 Pazar günü iklim değişikliğinin ve kuraklığın ciddi tehdidi altındaki coğrafyamızda şehrimize yakın bir rotada yürümek için yola çıktık. İlimizin sınır kapılarından birine adını veren ve Bulgaristan sınırına yakın Hamzabeyli Köyü’nden başlayan yürüyüşümüzü doğa yürüyüşlerine yeni başlayanlara uygun bulmuştuk. İklim değişikliğinin etkilediği bölgemiz köy göletlerindeki su seviyesinin asgari ölçülerde olduğunu gördüğümüz bu yürüyüşün başlangıcında: ‘Balkanlardan gelen soğuk ve kar yağışlı havanın Hamzabeyli’de yurda girdiği’ haberlerin ne kadar özlenilecek haberler olduğu aklımıza geldi. Rotamız üstündeki adı ilginç Dallas Göleti’ni de 20 yıldır ilk kez ve üstelik Şubat ayı içinde tamamen kuru ve etrafı çöplü görünce iyice umutsuzluğa kapıldığımız bir yürüyüş denk geldik derken… Çallıdere Köyü’nde Lalapaşa Kadın Girişimciler Kooperatifi’nin Tıbbi Aromatik Bitki Tarlası’nda çalışan üreticiler ve Bal Ormanında üretilen lezzetli ballları tadı ile umutlanıp garip duygular içinde bir yürüyüşü tamamladık. Bol yağışlı ve doğal dengenin bozulmadığı günler görmeyi umuyoruz.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ