DOLAR 45,7194 -0.05%
EURO 53,5281 0.77%
ALTIN 6.714,551,26
BIST 13.890,910,60%
BITCOIN 35431971,28%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

155 okunma

Edirne’ye mini baraj

Yapımı hızla devam eden yıllık 22,5 milyon metreküp su tutma kapasiteli Çömlekköy Barajı ile sulu tarımın daha geniş alanlara yayılmasıyla bölgede kuraklığın ve verim kaybının önüne geçilmesi hedefleniyor…

ABONE OL
18 Nisan 2025 08:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne’mizde 56 bin 500 dekar tarım arazisini suya kavuşturacak Çömlekköy Barajı’nın inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.
Edirne Valiliği’nin sosyal medya hesabındaki paylaşımda şunlara yer verildi:
“Bölge açısından hayati derecede önemli ve yıllardır bölgemizin hayalini kurduğu Çömlekköy Barajı hızla devam ediyor.
Valimiz Yunus Sezer, Edirne’mizde 56 bin 500 dekar tarım arazisini suya kavuşturacak Çömlekköy Barajı’nın inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.
Yıllık 22,5 milyon metreküp su tutma kapasiteli Çömlekköy Barajı ile sulu tarımın daha geniş alanlara yayılmasıyla bölgede kuraklığın ve verim kaybının önüne geçilmesi hedefleniyor.


Çömlekköy Barajı regülatörü ile Tunca Nehri’nin içerisinde bulunan alandaki boru iletim hattı bu yıl tamamlanarak bölgede mini bir baraj inşa edilmiş olacak.
Desteklerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya, bakanlık ve DSİ yetkililerimize şükranlarımızı sunuyoruz”
TUNCA NEHRİ
Vali Sezer, Tunca Nehri’nden beslenen tarım arazilerini de gezdi.
Buna ilişkin pay-laşım da şöyle:
“Valimiz Yunus Sezer, Tunca Nehri’nden beslenen tarım ara-zilerini gezerek, çeltik sahaları, tarımsal üretimde oluşabilecek sıkıntılar ve yaşanabilecek kuraklığa karşı yapımı devam eden önlem çalışmalarını yerinde inceledi.
Yaz aylarında yaşanabilecek kuraklığa karşı DSİ Bölge Müdürlüğümüz tarafından yapılan nehir temizliği ve yürütülen çalışmalar ve alınan tedbirlerle ilgili yetkililerden bilgi aldı.”

    En az 10 karakter gerekli
    Özhanlar Mobilya