DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 21577380,06%
Edirne
20°

KAPALI

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

144 okunma

Edirne’ye ‘kakava’ akını!

Edirne'de, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ndeki, 'baharın habercisi' olarak nitelenen Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri için binlerce kişi kente akın etti… Kentin tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret eden ziyaretçiler, özellikle kentim simgesi Selimiye Meydanı'nda adeta adım atacak yer bırakmadı…

ABONE OL
5 Mayıs 2024 17:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ndeki, ‘baharın habercisi’ olarak nitelenen Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri için binlerce kişi kente akın etti.


Edirne’de 4-5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen, Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri için binlerce kişi kente akın etti. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin de yapıldığı Er Meydanı’nın bulunduğu tarihi Sarayiçi yarımadasında dün Kakava Ateşi’nin yakılmasından önce kente akın edenler, yoğunluk oluşturdu. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde gelen turistler, başta Selimiye Camisi Meydanı, Tahmis Meydanı ve Sarayiçi’nde davul zurna eşliğinde oyunlar oynayarak, renkli görüntüler ortaya koydu.


Edirne’ye yaşanan akın nedeniyle trafikte aksamalar meydana geldi. Trafik ekipleri, bazı bölgelerde büyük araçların geçişine izin vermedi. Ekipler, önemli kavşakta önlem alarak trafik akışını sağlamaya çalıştı. Edirne Valiliği, yoğunluk nedeniyle bazı önlemler aldı. Valilik, il merkezine hafriyat, ve ağır yük taşıyan kamyon gibi araçların şenliklerin bitimine kadar il merkezine girişinin yasaklandığını duyurdu.


Valilikten yapılan açıklamada, “Hıdırellez-Kakava şenlikleri dolayısıyla oluşan yoğun trafik akışının güvenle seyredebilmesi için il merkezinde hafriyat ve ağır yük taşıyan kamyon cinsi büyük araçların akşam Hıdrellez – Kakava Şenlikleri bitimine kadar trafikte seyrine izin verilmeyecek. Hıdırellez-Kakava şenlikleri dolayısıyla yoğunluk yaşanan bölgelerde trafik akışının güvenli olarak seyredebilmesi için Karaağaç mevkisiden il merkezi istikametine gitmek isteyen sürücülerin tarihi Tunca ve Meriç Köprüsü’nü kullanmalarına müsaade edilmeyecektir. Karaağaç’tan il merkezine dönecek sürücülerimizin Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve NATO köprülerini kullanması gerekmektedir. İl merkezinden Karaağaç istikametine gitmek isteyen sürücülerimizin tarihi Tunca ve Meriç Köprüsü’nü tek yönlü olarak kullanmasına izin verilecektir. Vatandaşlarımıza önemle duyurulur” denildi.


İstanbul’dan gelen Nurcihan Yurdakul, “Beylikdüzü’nden geliyoruz. Grup olarak böyle bir etkinliğe dahil olmak istedik. Evde ne varsa topladık giydik, hava da çok güzel olduğu için burada eğlenmeye geldik. Her sene Kakava’ya geliyoruz, bu sene hava da, ambians da çok güzel. Öğleden sonra Kakava ateşini yakacağız, sonrasında da kafa nereye biz oraya” dedi.


Atiye Olgaç ise, “İzmir’den geliyoruz, ortam çok güzel, insanlar çok eğlenceli. Yaklaşık 50 kişilik grubumuzla geldik. Bu gece kalacağız, akşam ateşin başına gideceğiz. Yarın da belirli lokasyonları gezip geri döneceğiz. Sabah özellikle suyun başında dilek dileyeceğiz, dileklerimiz de hazır” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ