DOLAR 32,2646 0.01%
EURO 34,7250 0.02%
ALTIN 2.399,00-0,04
BIST 10.279,38-0,55%
BITCOIN %
Edirne
26°

KAPALI

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

296 okunma

Edirneli emekliler örgütleniyor

Türkiye'nin 108 yerinde örgütlenme çalışmalarını tamamlayan 17 binin üzerinde üyesi bulunan Tüm Emeklilerin Sendikası'nın Genel Başkı anZeynel Abidin Ergen ve yönetimi Edirne'yi ziyaret ederek örgütlenme çalışması başlattı…

ABONE OL
28 Şubat 2024 18:26
4

BEĞENDİM

ABONE OL

İsmail DEMİRAY
Tüm Emeklilerin Sendikası yönetimi ve üyeleri Edirne’yi ziyaret ederek örgütlenme çalışması başlattı.
Türkiye’nin 108 yerinde örgütlenme çalışmalarını tamamlayan 17 binin üzerinde üyesi bulunan Tüm Emeklilerin Sendikası’nın Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, Basın Yayın Sekreteri Ayhan Tokiri ve üyelerden Mehmet Gültekin ile Ayhan Bağbakan sendikal örgütlenme çalışmaları kapsamında Edirne’ye geldi.
16 MİLYON EMEKLİ ZOR DURUMDA
Edirne’de Ayşekadın’da Adem Güneysu’nun kahvesinde buluşan Edirneli emekliler ve sendika yöneticileri Türkiye’deki emeklilerin durumu üzerine bilgi alışverişinde bulunduktan sonra sendika başkanı Zeynel Abidin Ergen katılımcılara Türkiye’de emekli sendikacılığının geçmişinden ve bugünkü durumundan söz ederek “Tüm Emeklilerin Sendikası” olarak verdikleri mücadeleden ve sendikalarının güçlenme sürecinden söz etti.
“MÜCADELEMEZ 2017 YILINDAN BERİ DEVAM EDİYOR”
Zeynel Abidin Ergen yaptığı konuşmada; şunları kaydetti:
“Türkiye’de 16 milyon emekli kitlesi dağınık, örgütsüz bir şekilde yaşama mücadelesi vermektedir. Artık ‘nasıl geçineceğiz’ derdine düştük. Bu sarmaldan ancak örgütlü emekli sendikal mücadele ile çıkabiliriz.
Türkiye’de ilk defa 2017 yılının başlarında başlayan sendikal oluşum mücadelemizden bugüne mücadele ederek geldik. Kapatılma davalarıyla uğraştık, sesimizi duyurmaya çalıştık. Şu anda üçer aylık programlar yaparak bunun üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’de eş zamanlı basın açıklamasını biz başlattık.
Türkiye’de ilk defa 2022 yılı nisan ayında emekliler mitingini gerçekleştirdik. Paramız olmamasına karşın örgütlülüğümüzün gücüyle en son 10 Aralık 2023’de 55 otobüsle emeklileri Ankara’ya taşımayı başardık. Akdeniz, Ege, Karadeniz bölgelerinde örgütlenme çalışmalarımız devam ediyor. Artık bütün Trakya’da da örgütlenme zamanı.
“19 MART’TA MEYDANLARDA OLACAĞIZ”
19 Mart 2024 tarihinde bütün Türkiye’de eş zamanlı olarak emeklilerle birlikte alanlarda olacağız.
Bütün emeklilerin birleşmesi için mücadele ediyoruz. Emekliler olarak insanca yaşama olanakları için örgütlenerek aynı zamanda demokratik değerlerimize, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak istiyoruz. Bu karanlık ve zor dönemlerde emekliler sendikasına da büyük görevler düşüyor.
“EDİRNELİ EMEKLİLERİ SENDİKAMIZA ÜYE OLMAYA DAVET EDİYORUZ”
51.maddeli kanunla her ne kadar sendikal faaliyetlerimize engel gibi gözükse de, Anayasa’nın 90. maddesi ve Türkiye’nin taraf olduğu ve imzaladığı uluslararası anlaşmalara göre her insanın sendika kurma ve üye olma hakkı vardır. Emeklilik çalışma yaşamının devamıdır, emekliliği çalışma yaşamından koparamazsınız. Toplumsal direncin yükselmesi ve sendikal mücadelenin artmasıyla bu 51.maddenin değiştirileceğine inanıyoruz.
Bütün Edirneli emeklileri Tüm Emeklilerin Sendikası’na üye olmaya davet ediyoruz. Örgütlü mücadele sonunda bütün emekliler olarak mücadele içinde olmaya ve sesimizi yükseltmeye devam etmeliyiz.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ