DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2138663-1,02%
Edirne
20°

KAPALI

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

201 okunma

Edirne’den seçim manzaraları!

Edirne'de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde vatandaşlar dün gün boyu bağlı bulundukları sandıklarda oylarını kullanırken, kimi vatandaşlar için ise seyyar sandıklar kurularak evlerinde oylarını kullanmaları sağlandı… Kentte hastanelerde veya evlerinde rahatsız olan vatandaşlar için ise İl Sağlık Müdürlüğü ve Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Sağlık Hizmetleri Birimi aracılığıyla ambulanslar devreye girerek okullara götürülürken, bazı vatandaşlar ise oy kullanmaya evcil hayvanlarıyla geldi….

ABONE OL
31 Mart 2024 15:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde vatandaşlar dün gün boyu bağlı bulundukları sandıklarda oylarını kullandı.
Kentte 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde hastalık ya da engeli nedeniyle sandık başına gidemeyen 63 vatandaş için 4 seyyar sandık kurulu oluşturuldu. Seyyar sandıklarla adreslerine giden görevliler, vatandaşlara oylarını kullandırdı. Hastanelerde veya evlerinde rahatsız olan vatandaşlar için ise İl Sağlık Müdürlüğü ve Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Sağlık Hizmetleri Birimi aracılığıyla ambulanslar devreye girerek okullara götürülürken, bazı vatandaşlar ise oy kullanmaya evcil hayvanlarıyla geldi.


EDİRNE BELEDİYESİ SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ’NDEN ULAŞIM HİZMETİ
Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Sağlık Hizmetleri Birimi de seçim gününde rahatsızlıkları nedeniyle hareket etmekte zorlanan vatandaşları evlerinden alarak oy kullanmaları için sandık başına getirdi. Görevli ekipler gün boyu engelli, yaşlı ve evlerindne çıkamayan vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda onları evlerinden alıp vatandaşlık görevini yerine getirmelerine yardımcı oldu.


KANSER HASTASI ŞAHİN: ‘BENİ UNUTTUNUZ SANDIM’
Edirne’de kanser tedavisi gören Mübeccel Şahin evine kurulan seyyar sandıkta oyunu kullandı. Şahin, “Beni unuttunuz, oyumu atamayacağım, diye üzülüyordum. Oyumu kullanacağım için çok mutluyum. Allah razı olsun. Kanser hastasıyım kemoterapi gördüm. 23 kere ışın aldım. Kanser yüzünden bir gözüm görmüyor. Kanser hastalığı yüzünden ayaklarımdan dolayı yürüyemiyorum. Oy kullandığım için mutluyum. Mutluluktan ağladım. Allah polisimize, askerimize kuvvet versin. Vatanımıza milletimize hayırlı olsun” dedi.
Hastalığı nedeniyle sandık başına gidemeyen ve oyunu evinde kullanan Ömrüye Doğan da (83) oyunu evinde kullandığı için memnun olduğunu belirterek, “Kendim zor gidiyorum. Orada çok heyecanlanacaktım. Bacaklarım tutmuyor. Tansiyonum da ve rahatsızlıklarım var. O yüzden oyumu evde kullandım” dedi.


AMBULANSLA GETİRİLDİĞİ KÖYÜNDE OY KULLANDI
Edirne’de tedavi gören Osman Morto (62), hastaneden nakil ambulansına alınarak, götürüldüğü Bosnaköy’de oyunu kullandı. Sultan 1’nci Murat Devlet Hastanesi’nde KOAH, tedavisi gören Morto, hastanede sağlık personeli tarafında hazırlanarak Evde Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tekerlekli sandalye ile hasta nakil ambulansına alındı. Morto, hastaneye 7 kilometre mesafedeki Bosnaköy’e götürüldü. Morto, burada muhtarlık binasında bulunan 1391 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Morto, oy kullanmasını sağlayan sağlık ekiplerini teşekkür ederek, “Oyumuz millete, devlete hayırlı olsun” dedi.


OYUNU KÖPEĞİYLE KULLANDI
Kentte ilginç bir görüntüyse Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu okulunda oluştu. Üniversite öğrencisi Emirhan Akyel, 1 hafta önce barınaktan sahiplendiği Terrier cinsi köpeği ile oy kullanmaya geldi. Köpeği ‘Loki’ ile gelen Akyel, “Köpeğimiz 1 yaşında. Evde bakacak kimse olmadığı için oy kullanmaya birlikte geldik, beraber oy kullandık. Çok uslu bir köpek. 1 hafta önce İstanbul’da bir barınaktan aldık. Başka bir köpek çok dostça davranmıyormuş, şiddet görüyormuş. Biz de onu oradan kurtardık. Çok akıllı bir köpek, sağ olsun bizi de hiç üzmedi. Orada başka bir köpek tarafından şiddet gördüğü için geçici bir aileye vermişlerdi. Biz de o aileden kalıcı yuvası olması için yanımıza aldık, artık ömür boyu bizimle” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ