DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22331770,62%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

299 okunma

Edirne’de fener alayı coşkusu

Edirne'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, Edirne Belediyesi'nce 'Gençlik Yürüyüşü' temasıyla fener alayı düzenlendi... Yürüyüşe katılanlar, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk resimleriyle Atatürk Bulvarı üzerinde yürüdü...

ABONE OL
20 Mayıs 2024 12:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER

Edirne’de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, Edirne Belediyesi’nce ‘Gençlik Yürüyüşü’ temasıyla fener alayı düzenlendi.

Edirne Belediyesi’nce 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105’inci yılı dolayısıyla, kentte ‘Gençlik Yürüyüşü’ düzenlendi. Atatürk Bulvarı üzerinde toplanan vatandaşlar, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk resimleriyle yürüdü. Kalabalık, kentin simgesi UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ndeki Selimiye Camisi önünden geçerken, meşaleler yakıldı.

Yürüyüş, kent merkezindeki Atatürk Anıtı’nda son buldu. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal marşı okunan anıtta vatandaşlara seslenen Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Mustafa Kemal Atatürk’ün, 105 yıl önce bugün milli mücadelenin başlangıcını yaptığını söyledi.

Akın, “Atatürk ve silah arkadaşları bu mücadelede hep beraber, imkansızlıklar içerisinde yeni bir destan yarattılar ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşları döşendi. Bu anlamlı gün, 19 Mayıs 1919 Türkiye Cumhuriyeti’nin doğum günü ve ne mutlu ki bu mutlu gün biz gençlere armağan edildi. O yüzden çok mutlu ve gururluyuz. Bizler de her türlü imkansızlık içerisinde, her türlü durumla mücadele etmeye, Türkiye Cumhuriyeti için çalışmaya devam edeceğiz. Ben de Edirne’de genç bir belediye başkanı olarak çok mutlu ve gururluyum. Bizler Türk gençleri, Türk kadınları, eğitimle her Türk genci bu Cumhuriyet’e, Mustafa Kemal Atatürk’e borcumuz var. Bu borcumuzu çok çalışarak, mücadele ederek ödeyeceğiz. Bugün burada olmak çok büyük onur ve gurur, bayramımız kutlu olsun” dedi.

Kutlama etkinlikleri, Saraçlar Caddesi’nde gerçekleştirilen konser ve gösterilerle devam etti.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ