DOLAR 32,9602 -0.13%
EURO 35,8373 -0.11%
ALTIN 2.522,040,58
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22167273,21%
Edirne
29°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

132 okunma

Edirne’de arama-kurtarma yarışması!

Edirne'de aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 9 Balkan ülkesinden 161 üniversite öğrencisinin katılımıyla düzenlenen Balkan Ülkeleri Üniversiteler Arası Arama Kurtarma Yarışması, 3 gün sürecek eğitim programıyla başladı… Koordinasyon süreci, enkaza giriş ve enkaz çalışmaları, tırmanma yarışması, çadır kurma ve arazide kayıp arama gibi etapların bulunduğu yarışma kapsamında, 15 üniversiteden gelen öğrenciler Cuma ve Cumartesi günü 5 etaplık yarışmada dereceye girmek için ter dökecek…

ABONE OL
21 Mayıs 2024 18:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de aralarında Türki-ye’nin de bulunduğu 9 Balkan ülkesinden 161 üniversite öğrenci-sinin katılımıyla düzenlenen Balkan Ülkeleri Üniversiteler Arası Arama Kurtarma Yarışması, 3 gün sürecek eğitim programıyla başladı.


Edirne Valiliği Balkan Şehirleri İş Birliği Platformu ev sahipliğinde, kentte bu yıl ilk kez Balkan Ülkeleri Üniversiteler Arası Arama Kurtarma Yarışması düzenlendi. 24 – 25 Mayıs tarihleri arasında Trakya Üniversitesi’nin Karaağaç Yerleşkesi’nde kurulan alanda gerçekleştirilecek yarışma öncesi, aralarında Türkiye’nin de olduğu 9 Balkan ülkesindeki 15 üniversiteden gelen 161 öğrenci eğitime alındı.


AFAD UZMANLARINDAN EĞİTİM ALIYORLAR
Türkiye’nin farklı illerinden gelen konusunda uzman AFAD görevlilerince öğrencilere yarışmada karşılaşacakları koordinasyon süreci, enkaza giriş ve enkaz çalışmaları, tırmanma yarışması, çadır kurma ve arazide kayıp arama konularda eğitim veriliyor. Yarışmaya Yunanistan, Bulgaristan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova, Moldova, Kuzey Makedonya, Romanya ile Türkiye’den Trakya, Çanakkale Onsekiz Mart, Tekirdağ Namık Kemal, Kırklareli, Bandırma Onyedi Eylül üniversitelerinden öğrenciler katılım gösterdi.


ULUSLARARASI OLARAK İLK KEZ EDİRNE’DE YAPILIYOR
Üniversitenin Karaağaç yerleşkesinde kurulan alanda 7 istasyonda devam eden eğitimler kapsamında öğrencilere, olası afet durumunda ana koordinasyon merkezinden enkaz çalışmalarından başlayarak, en son barınma ve hizmetlerinin verildiği çadır kurma çalışmalarına kadar eğitimler veriliyor. Daha önce yerel olarak Türkiye’de bulunan üniversitelerin katılımıyla Kastamonu’da gerçekleştirilen yarışma, uluslararası nitelikte ilk kez Edirne’de yapılıyor.


Edirne Valiliği ve AFAD organizasyonunda 21-22-23 Mayıs tarihlerinde eğitimlerin devam edeceği organizasyonda yarışmalar 24-25 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Organizasyonun ödül töreni ise 26 Mayıs’ta aynı yerde gerçekleştirilecek.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ