DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2097183-2,68%
Edirne
20°

KAPALI

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

144 okunma

Edirne Erasmus Akteditasyon Programı’na onay!

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sahibi olduğu Okul Eğitimi, Mesleki Eğitim ve Yetişkin Eğitimi alanında Erasmus Akteditasyonu kapsamında 2024 yılı başvuruları başladı…

ABONE OL
3 Ocak 2024 18:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sahibi olduğu Okul Eğitimi, Mesleki Eğitim ve Yetişkin Eğitimi alanında Erasmus Akteditasyonu kapsamında 2024 yılı başvurularının başladığı açıklandı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde Edirne Erasmus Akreditasyonu Programı 2024 Yılı Başvuru Dönemi Rehberi’nin önsözünde şunlara yer verildi:
“Edirne İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2021-2027 yıllarını kapsayan Uluslararasılaşma Stratejik Planı kapsamındaki hedefleri doğrultusunda, Erasmus+ Programı kapsamında Türkiye Ulusal Ajansına Erasmus Mesleki Eğitim Akreditasyon Belgesi, Erasmus Okul Eğitimi Akreditasyon Belgesi ve Erasmus Yetişkin Eğitimi Akreditasyon Belgesi almak için başvuru yapmıştır. Başvurumuz, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından başarılı bulunmuş ve Müdürlüğümüz üç alanda da Erasmus Akredite Kurum onayı almıştır.
Bu rehber, Edirne İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün Erasmus Akreditasyonu kapsamında Okul Eğitimi, Mesleki Eğitim ve Yetişkin Eğitimi alanlarında, okul ve kurumlarımız tarafından yapılacak öğrenci, öğrenici ve personel hareketliliği başvuruları ve değerlendirme süreci hakkında bilgiler içermektedir.
Kurumlarımızın başvuru yapmadan önce rehberi dikkatlice okumaları ve başvurularını rehberde belirtilen usullere uygun olarak gerçekleştirmeleri, başvurularının başarılı olması açısından büyük önem arz etmektedir.
Başvuru Rehberi yanında, Erasmus+ Programının (2021-2027) politika hedefleri, öncelikleri, gerçekleştirilebilecek diğer faaliyet türleri ve diğer hususlar hakkında Teklif Çağrısı ve Program Rehberi mutlaka incelenmelidir.
Erasmus Akreditasyonu Nedir?
Erasmus Akreditasyonu, Okul Eğitimi, Yetişkin Eğitimi ve Mesleki Eğitim alanlarında sınır ötesi değişim ve işbirliği yapmak isteyen kurum/kuruluşlar için bir araçtır. Erasmus Akreditasyonunun genel hedefi; Avrupa öğretim ve öğrenim boyutunun güçlendirilmesi amacıyla içerme, çeşitlilik, hoşgörü̈ ve demokratik katılım değerlerinin teşvik edilmesi ile Avrupa mirası ve çeşitlilikteki zenginlik hakkında bilgi edinmek ve Avrupa genelinde profesyonel ağlarının geliştirilmesini desteklemektir. Akreditasyon belgesi; eğitim kurumlarının proje başvurularını kolaylaştırmaya, yükseköğretim kurumlarının bir araya gelerek işbirliği yapmalarına ve gençlik alanındaki kurum ve kuruluşların Avrupa Dayanışma Programı kapsamında proje başvurusu yapabilmelerine imkân tanır.
Erasmus Akredite Kurumu olarak Edirne İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen Ana Eylem 1 fırsatlarına daha basitleştirilmiş erişim elde edecektir. İlgili alanda basitleştirilmiş yıllık finansman çağrılarına, akredite projeler sunacaktır. Bu projeler, Edirne İl Millî Eğitim Müdürlüğü uhdesinde bulunan okul ve kurumlarımızın Edirne Uluslararasılaşma Stratejik Planı hedef ve stratejilerine katkı sağlayacak hareketlilik başvuruları yapmalarına fırsat sağlamaktadır.
Edirne İl Millî Eğitim Müdürlüğü
Erasmus Akreditasyonuna
Okul / Kurumlar Nasıl Dahil Olabilir?

Edirne İl Millî Eğitim Müdürlüğü Erasmus Akreditasyonu kapsamında bu fırsatlardan yararlanmak isteyen okul ve kurumlarımız, Avrupa Komisyonu tarafından yayınlanan Erasmus+ Program Rehberi’nde yayınlanan usul / esasları ve Edirne MEM tarafından hazırlanan Edirne MEM Erasmus Akreditasyon Programı 2024 Çağrı Dönemi Başvuru Rehberini esas alarak Edirne İl Millî Eğitim Müdürlüğü hareketlilik başvurularını sunabilirler. Edirne MEM tarafından yapılacak uzman değerlendirmesi sonucunda uygun bulunan okullar,
‘Konsorsiyum Üyesi’ olarak, sundukları başvuruların içeriğine göre personel ve öğrenci hareketlilik fırsatlarından yararlanabilirler.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ