DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18415020,43%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

348 okunma

Edirne 100 bin kişi bekliyor!

Edirne'de 4-5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri öncesi esnafa çağrıda bulunan Edirne Esnaf Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, şenlikler için kente 100-120 bin kinin gelmesinin tahmin edildiğini belirterek, "Esnafın birinci derece önceliği dürüst olmaktır. Dürüstlük her insanda olması gereken bir şeydir. Yoğun bir katılım olacak ve her insanın ihtiyacını o gün karşılamak zor olacak. Bulamayan şikayetçi olacak. Önemli olan bunları en aza indirmek" dedi…

ABONE OL
30 Nisan 2024 17:24
3

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Esnaf Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, 4-5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri öncesi esnafa çağrıda bulundu.
Edirne’nin bayramı niteliği taşıyan, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesindeki Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri 5-6 Mayıs tarihleri arasında Edirne’de düzenlenecek. Büyük organizasyon öncesi kentteki oteller ve pansiyonlarda yer kalmazken, esnaf da hazırlıklarını tamamladı. EDESOB Başkanı Kemal Cingöz de, esnafa özellikle turistlere karşı dürüst olmaları konusunda çağrıda bulundu.


‘AKSAKLIKLARI MİNİMUMA İNDİREBİLMEK ÇOK ÖNEMLİ’
Etkinliğe gelecek insan sayısına bakıldığına, aksamaların mutlaka olacağını, önemli olanın bunları minimuma indirmek olduğunu söyleyen Cingöz, “Edirne artık bir turizm kenti. Gelecek olan sayının ne olduğunu tam olarak istatistiki olarak bilmiyoruz. Ancak tahmini olarak 100 bin bandında olacağı konuşuluyor. Bu az bir nüfus değil. Bu gelen insanların ağırlanması konusunda aksaklıklar olacaktır. Ama alınan önemler ile bu aksaklıkları minimuma indirebilmek önemli. Gelecek olan 100 bin kişi belki 120 bin olacak. Bu gelecek insanların en önemli ihtiyaçlarından biri tuvalet. Valilik’te yapılan toplantıda, vali bey belediyeye mutlak suret ile seyyar tuvaletleri artırıp, hiç kimsenin mağdur olmaması için telkinde bulundu. Belediye de gerekeni yapacaktır” diye konuştu.
‘CİĞERCİLERDE YER YOK’
Özellikle kentin simgesi durumundaki tava ciğer işletmelerinde oluşabilecek yoğunluğa da dikkat çeken Cingöz, “Ciğerciler de yer de, yok randevulu da çalışmıyorlar. İlla ki bayramda olduğu gibi izdiham olacaktır, söylenen kadar 100 bin kişi gelirse. Çok ciddi bir sayı bu. Edirne’nin nüfusunu 200 bin kişi olarak kabul etse, her gün 100 bin kişi dışarıda yemek yese ciğer yetişir mi? Bu gelen insanların büyük kısmı dışarıdan yiyecek. Özellikle de ciğer yiyecek. Yüzde 99’luk bir kısım ciğer yemek istiyor. Edirne Tava Ciğeri’nin, Türkiye çapında marka değeri oluştu. Buraya gelen mutlak suretle ciğeri tercih ediyor. Bulamadığı zaman başka çeşitlere yöneliyor” şeklinde konuştu.
‘ESNAF DÜRÜST OLMALI’
Esnafı turistlere karşı dürüst olmaya da davet eden Cingöz, “Esnafın birinci derece önceliği dürüst olmaktır. Dürüstlük her insanda olması gereken bir şeydir. Yoğun bir katılım olacak ve her insanın ihtiyacını o gün karşılamak zor olacak. Bulamayan şikayetçi olacak. Önemli olan bunları en aza indirmek. Valilik ve belediyenin ciddi hazırlıkları var. Bende bu konuda kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ