DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22358752,21%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

401 okunma

Eczacının ilacı: ‘düşük enflasyon’

Edirne Eczacı Odası eski başkanlarından Şükrü Ciravoğlu, ekonominin dalgalı şekilde ilerlemesi ve yüksek enflasyonun düzelmediği müddetçe, sektördeki mali sıkıntının da çözülemeyeceğini belirtti… Ciravoğlu, "Yani ne kadar fiyat güncellenirse güncellensin, enflasyonun hızı ve değişimiyle orantılı olarak bu sıkıntılar yaşanacak. Dolayısıyla çözüm bizim için enflasyonun düşmesi" dedi…

ABONE OL
6 Kasım 2023 17:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Eczacı Odası eski başkanlarından Şükrü Ciravoğlu, ekonominin dalgalı şekilde ilerlemesi ve yüksek enflasyonun düzel-mediği müddetçe, sektördeki mali sıkıntının da çözülemeyeceğini belirtti.
Ülke genelinde seyreden yüksek enflas-yonun etkilediği sektörler arasında bulunan ilaç sektörü de, 2022 yılında yürürlüğe giren yılda 2 kez fiyat güncellemesi uygulamasıyla bir nebze rahat nefes aldı. Eczanelerde ilaç bulunabilirliğinin kısmen arttığı geçtiğimiz yıldan bugüne enflasyon rakamları düşme-yince, eczaneler ve ilaç firmalarının da sıkıntıları devam etti. Edirne Eczacı Odası eski başkanlarından Şükrü Ciravoğlu, tek çözümün enflasyonun düşmesi olduğunun altını çizdi.


‘UYGULAMA KISMEN RAHATLATTI’
Geçtiğimiz yıl başlayan uygulamanın kısmen de olsa sektörü rahatlattığını söyleyen Ciravoğlu, “İlaçta yılda 2 kez fiyat düzenlemesi bizi kısmen rahatlattı evet ama bizim için sorun yok, bize ne ilaç geliyorsa onu vatandaşa ulaştırıyoruz ama sektör olarak sanayi sıkıntıda kalıyor fiyatlar güncellenmediği takdirde. Bunun altında yatan ana neden de enflasyon. Enflasyon durmadığı müddetçe de bu tür şeylerle sık sık karşılaşacağız” dedi.
‘ENFLASYON HER ŞEYİ ETKİLİYOR’
Sadece ilaç sektörünün değil bir çok sektörün enflasyon sebebiyle sıkıntı yaşadığını anlatan Ciravoğlu, “Yani ne kadar fiyat güncellenirse güncellensin, enflasyonun hızı ve değişimiyle orantılı olarak bu sıkıntılar yaşanacak. Sadece ithal ürünleri, hammaddeleri, ilaçları değil yan maliyetleri de etkiliyor. Dolayısıyla çözüm bizim için enflasyonun düşmesi. Bu şekilde dalgalı ekonomide, önünüzü göremediğiniz ekonomide bir çok sektör sıkıntı içerisinde kalıyor ve sağlıklı bir işleyiş olmuyor” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ