DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22376822,75%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

512 okunma

Dünya Şampiyonu Sava’nın baba acısı

Avusturya'nın Graz kentinde düzenlenen Dünya Hip Hop Şampiyonası'nda Gençler kategorisinde Dünya Şampiyonu olan Sava Okan'ın babası Orkun Murat Okan genç yaşta vefat etti…

ABONE OL
3 Mart 2024 16:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gökalp TOPYAN
Avusturya’nın Graz kentinde düzenlenen Dünya Hip Hop Şampiyonası’nda Gençler kategorisinde Dünya Şampiyonu olan Sava Okan’ın babası Orkun Murat Okan genç yaşta vefat etti. Merhumun cenazesi dün Eski Cami’de kılınan öğle namazının ardından Yeni Şehir Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.
29 Ekim 2022 tarihinde düzenlenen şampiyonada o dönem 14 yaşındaki olan Sava Okan, ferdi kadınlar gençler kategorisinde Dünya şampiyonu oldu. Büyük sevinç yaşayan ve birincilik kürsüsüne Türk bayrağıyla çıkıp, Graz’da İstiklal Marşı’nı dinleten ve başta babası olmak üzere tüm ailenin ve ülkenin gururu olan genç kız, dün hayatının en acı gününü yaşadı. Fatih Mahallesi sakinlerinden merhum Muzaffer Okan ve Sabriye Okan’ın oğulları, Figen Okan’ın eşi, Sava Okan’ın babası, Cenk Okan’ın kardeşi olan Orkun Murat Okan’ın vefatı büyük üzüntü yarattı. Merhumun cenazesi dün Eski Cami’de öğle namazını takiben kılınan cenaze namazının ardından Yeni Şehir Mezarlığında toprağa verildi.


BABASI KIZININ BAŞARILARIYLA GURUR DUYUYORDU
Henüz çocuk denecek yaşta babası Orkun Murat Okan’ı kaybeden Sava Okan, babasının gurur kaynağıydı. Edirne’de 2008 tarihinde doğan Sava, 3 yaşında Edirne Öykü Bale ve Müzik Okulu’nda klasik bale eğitimine başladı, eğitimini 6’ncı sınıfta tamamladı. 4 yaşında Edirne Gençlik ve Spor İl Merkezi’nde cimnastik eğitimine devam etti ve Sporcu Eğitim Merkezi’nin sınavını birincilikle kazanıp Eğitim Merkezi sporcusu oldu.
2016 yılından itibaren Ritmik Cimnastik Okullar Arası müsabakalarda birincilikler elde etti. Türkiye Cimnastik Federasyonu’nun 2019 yılı ulusal yarışmasında 119 sporcunun içinde 12’nci oldu. Barış Jackson ve Sergen Şevik yönetiminde Hip Hop eğitimi aldı ve Yetenek Sizsiniz yarışmasında 2018 yılında ‘Queens Of The Dance’ grubuyla Türkiye Şampiyonu oldu. Aynı yıl Türkiye Dans Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Şampiyonası Serbest Stil branşında hem bireyselde hem de iki ayrı kategoride grup olarak Türkiye birinciliği, Marmaris’te düzenlenen ‘Kids Dance Congres’ Freestyle Yarışması’nda ikincilik ve grup yarışmasında birincilik kazandı.


Almanya Bremerhaven’da düzenlenen ‘IDO World Championships’e katıldı. 2020 yılı İstanbul Urban Spirit Hip Hop Ladies Freestyle Yarışması’nda birincilik kazandı. Kendini geliştirmek ve yeni şeyler öğrenmek istediği için aldığı dans eğitimi dışında farklı stillerde ustalaşıp yurt içi ve dışında ünlü eğitmenlerin workshoplarına katıldı. Oodamax ve civil çocuk giyim reklamlarında yer aldı. Sava Okan, emeklerinin karşılığını 2022 yılı Dünya Hip Hop Gençler Şampiyon-luğunu kazanarak taçlandırmıştı.
Genç dünya şampiyonu ve ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ