DOLAR 32,2947 0.09%
EURO 34,8741 0.34%
ALTIN 2.402,400,40
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 1986479-1,57%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

122 okunma

Dr. Ömer Faruk İşleyen: SAĞLIK HUKUKU BİLMEK

  Türkiye’de yeni bir branş olarak doğan sağlık hukuku uzmanlığı hem tıbbı hem hukuku ilgilendiren, hukukçu ve sağlıkçıların ortam çalışma disiplini ile hareket etmesi gereken önemli ve ciddi bir alan olarak karşımıza çıkmaktadır.

ABONE OL
26 Aralık 2023 11:17
1

BEĞENDİM

ABONE OL

     

İlkokuldan itibaren sıkı bir şekilde ders çalışarak tıp fakültesi amfilerinde, hastane odalarında hayatlarını geçirip kütüphanelerde sabahlayan genç hekim adayları artık hekim olarak mezun olup gözlerinde hayat kurtarma ışığıyla en ücra devlet hastanelerine görevlerini ifa etmek üzere gönderilmişlerdir. Eğitim aldıkları fakülteler, hocalar mükemmel hasta bakmayı öğretmişlerdir. Bir hastaya en az yarım saat vakit ayırıp detaylıca anamnez-muayene süreçlerini geliştirmeleri gerektiğinin pratiklerini defalarca yapmışlardır. Ancak bir hastaya mevcut şartlar nedeniyle iki dakika ayırabileceklerini; bu süreç zarfında anamnez alıp, muayene edip tetkik isteyip gerekli müdahaleleri planlayıp yine aynı sürede detaylıca dosya yazarak yaptıklarını not etme ve gerekli işlemler için aydınlatılmış onam alma gibi hukuksal süreçler hakkında kimse bilgilendirme yapmamıştı.

      Daha tecrübeli hekimler ve hastanedeki konsültanlar tüm bu yıpratıcı süreçler nedeniyle, saygınlığın azalması ve hayat kalitelerindeki düşüş nedeniyle çok mutsuz ve iletişim becerilerinde ciddi oranda zayıflık mevcuttu. Her biri 2 sene öncesinde baktıkları bir hasta nedeniyle ciddi bir soruşturma açılabileceğinin farkındaydı ancak bu süreçlerin yönetimi ile ilgili detaylı bilgiye sahip değillerdi. Bilgi güçtü ancak onlarda yoktu…

      Türkiye’de yeni bir branş olarak doğan sağlık hukuku uzmanlığı hem tıbbı hem hukuku ilgilendiren, hukukçu ve sağlıkçıların ortam çalışma disiplini ile hareket etmesi gereken önemli ve ciddi bir alan olarak karşımıza çıkmaktadır.

      Yüksek Sağlık Hukuku Derneği bu iki ana branşı bünyesinde bulundurarak her biri sağlık hukuku uzmanı olan sağlık çalışanı ve avukatları; sağlık çalışanlarının bu hukuksal süreçlerinde 7/24 yanlarında olarak profesyonel bir şekilde tıbbi teknik hukuki teknik noktada yanlarında bulunmayı amaçlamaktadır.

      Unutmayın yalnız değilsiniz…

Yüksek Sağlık Hukuku Derneği Başkan Yardımcısı

Dr. Ömer Faruk İŞLEYEN  

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ