
Olgay GÜLER
Edirne’nin içme suyunun sağlandığı önemli su kaynaklarından, son yağışlarla doluluk oranı yüzde 96’ya çıkan Süloğlu Barajı için DSİ ekipleri bir yandan iletim hattında sona yaklaşırken, bazı vatandaşlar büyük sorumsuzluk örneği göstererek, çevre kirliliğine yol açıyor.

İklim değişikliğiyle birlikte son 2 yılda yaşanan kuraklık, özellikle Edirne’de tarım arazilerinde ürün kayıplarına neden oldu. Ayçiçeği ve buğdayda yaşanan kayıplar, üreticiyi zora sokarken, geçtiğimiz sonbaharla birlikte başlayan yağışlar, kış ayında da devam edince, üretici rahat nefes aldı. Kentin önemli içme suyu kaynaklarından Süloğlu Barajı’nda, kısa süre önce dip seviyelerini gören doluluk, yağışların ardından yüzde 96’ya kadar çıktı. Yaşanan kuraklıkla birlikte kıymetinin en çok bilinmesi gereken dönemde, baraj çevresinde piknik yapanların geride bıraktığı manzara adeta pes dedirtti.

Bazı vatandaşlar barajın çevresinde zaman geçirip, içki şişeleri ve diğer atıkları öylece bırakarak büyük sorumsuzluğa imza attı. Fotoğraflara da yansıyan tabloyu görenler, şaşkınlıklarını gizleyemedi.