DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18419500,35%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

195 okunma

Doktora darpta 2 yıl 1 ay hapis!

Edirne'de annesinin ölümü sonrası doldurulması gereken belgeler konusunda kendisini bilgilendirmek isteyen doktor B.B.Ö’yü darbeden Volkan K., olayla ilgili Edirne 3'üncü Asliye Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı...Mahkemenin iyi hal indirimi yaptığı Volkan K. için verilen cezanın yeterli olmadığını söyleyen Edirne Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Celal Karlıkaya, karara itiraz edeceklerini söyledi...

ABONE OL
12 Haziran 2024 15:05
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER

Edirne’de annesinin ölümü sonrası doldurulması gereken belgeler konusunda kendisini bilgilendirmek isteyen doktor B.B.Ö’yü darbeden Volkan K., olayla ilgili Edirne 3’üncü Asliye Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dahili Yoğun Bakım Servisi’nde kanser tedavisi gören Nazife K., 6 Şubat’ta çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Serviste asistan doktor olarak görev yapan B.B.Ö., hastanın oğlu Volkan K.’ye ölüm belgelerinin doldurulması yönünde bilgi vermek istedi. Bu sırada Volkan K.,  doktor B.B.Ö.’ye yumruklu saldırıda bulundu. Güvenlik görevlileri araya girerken; hastane yönetimi ‘beyaz kod’ bildiriminde bulundu. Hastaneye gelen polis ekipleri, Volkan K.’yi gözaltına aldı. Volkan K.’nin yapılan kontrolünde, 1.30 promil alkollü olduğu tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe ev hapsiyle cezalandırılan Volkan K.,  Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı ve çıkarıldığı nöbetçi hakimlikte 9 Şubat’ta tutuklandı.

İKİNCİ DURUŞMADA TAHLİYE EDİLDİ

Volkan K. hakkında  Edirne 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. İkinci duruşmada mahkeme heyeti, saldırı mağduru doktor B.B.Ö. ile ilgili kati doktor raporunun beklenmesine ve sanık Volkan K.’nin tahliyesine karar verip, duruşmayı 12 Haziran’a erteledi.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞIM YAPINCA YENİDEN TUTUKLANDI

Duruşmanın ardından tahliye olan Volkan K., sosyal medya üzerinden tehdit içerikli mesaj paylaştı. Sosyal medyasından ‘Ne olursa olsun, cezaevine giren insan bir süre sonra katile dönüşür’ repliğinin geçtiği bir dizi sahnesini paylaşıp, mesaj gönderdiğini iddia edilen  Volkan K. hakkında savcılığa şikayette bulunuldu. Haberleşme ve iletişim yasağı bulunan Volkan K.’nin paylaşımını ‘tehdit’ olarak kabul eden savcılık, hakkında tutuklama talebinde bulundu. Volkan K., bu şikayetin üzerine yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hakkında darp davasının yanı sıra tehditle ilgili de Edirne 5’inci Asliye Mahkemesi’nde dava açılan Volkan K., buradaki ilk duruşmada da tahliye edildi.

KARAR DURUŞMASI GÖRÜLDÜ

Volkan K. hakkında açılan darp davasının karar duruşması dün Edirne 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuksuz yargılanan Volkan K ve darp edilen doktor  B.B.Ö.’nün katılmadığı duruşmada, Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Celal Karlıkaya,  oda yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda meslektaşı ile avukatlar hazır bulundu. B.B.Ö.’nün avukatları duruşmada sanık Volkan K.’nin en üst sınırdan ceza almasını talep etti.

2 YIL 1 AY HAPİS CEZASI

Volkan K. ile ilgili mahkeme heyeti duruşmada kararını açıkladı. Mahkeme Volkan K.’ye ilk olarak kasten yaralama suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Eylemin sağlık çalışanına karşı gerçekleştirildiği için cezayı yarı oranında arttıran mahkeme, Volkan K.’nin cezasını 2 yıl 6 aya çıkardı. Volkan K. hakkında haksız tahrik indirimine gitmeyen mahkeme, iyi halden dolayı cezayı 1/6 oranında indirerek, 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

‘KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ’

Duruşması sonrası açıklama yapan Edirne Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Celal Karlıkaya, karara itiraz edeceklerini belirtti. Karlıkaya, “Biz Edirne Tabip Odası olarak, sağlıkçılar olarak adalet duygumuzun hiç tatmin olmadığını beyan ediyoruz. Daha caydırıcı cezaların uygulanması gerekiyor ki sağlıkta şiddet bitsin. Adalet istiyoruz. Bu suçun üst sınırının 6 yıla kadar olduğunu söylüyor avukatlarımız, biz bu üst sınırdan bekliyorduk. Bu karara mutlaka itiraz edeceğiz” dedi.

‘EN ÜST SINIRDAN CEZA VERİLMESİ GEREKİYORDU’

Edirne Tabip Odası Şiddetle Mücadele Komisyonu Üyesi Prof.Dr. Gürcan Altun da, yargılamanın hekim camiasını tatmin etmediğini söyledi. Altun, “Bu yargılama hiçbir zaman hekim camiasını tatmin edecek bir yargılama değil. Böyle bir durumda görevi başında bir kadına, bir hekime karşı yapılmış olan saldırının üst limitten cezalandırılması gerekiyordu. Kaldı ki fail zincirleme şekilde suç işlemeye devam ediyor. Tutuklanma sonrası tahliye edildikten sonra akabinde sosyal medya üzerinden meslektaşımıza karşı tehditlerin iyi niyeti gösterecek bir tarafı yok. Beraberine bir kadına karşı işlenmiş olması bu suçun, ağırlaştırıcı unsurlardan bir tanesidir. Niye mahkeme tarafından bunun göz önüne alınmadığını merak ediyoruz açıkçası” diye konuştu.

‘KATALOG SUÇ HALİNE GELMELİ’

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı, Edirne Tabip Odası eski başkanı Doktor Ertuğrul Tanrıkulu da, “Sağlıkta şiddeti kabul etmiyoruz, asla sağlık ve şiddet kelimelerinin yan yana gelmesinden mutlu değiliz. Bu şiddet sarmalı ne yazık ki sağlık sektöründe çok fazla oldu. Katalog suç haline gelmeli ve en üst sınırdan cezalar verilmeli, yoksa sağlıkta şiddeti durduramayız” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ