DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22341350,44%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

207 okunma

Dinar resim ve ciğerle anıldı

Edirne'de Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Azerbaycanlı ressam Hatai Abdullayev tarafından, kent ve tava ciğer tanıtımında büyük katkısı olan, geçtiğimiz Nisan ayında hayatını kaybeden Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar'ın yağlı boya resmi yapıldı, ciğer pişirildi…

ABONE OL
22 Mayıs 2024 17:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Azerbaycanlı ressam Hatai Abdullayev tarafından, kent ve tava ciğer tanıtımında büyük katkısı olan, geçtiğimiz Nisan ayında hayatını kaybeden Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar’ın yağlı boya resmi yapıldı, ciğer pişirildi.
Edirne’de devam eden Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, geçtiğimiz Nisan ayında hayatını kaybeden Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, yağlı boya resmi yapılıp, ciğer pişirilerek anıldı.

Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle, Dinar’ı, Edirne’de yaşayan Azerbaycan’lı ressam Hatai Abdullayev resmetti. Dinar’ın yağlı boya resminin yapıldığı sırada da, ciğerci esnafı arkadaşları tarafından tava ciğeri yapılıp katılımcılara ikram edildi. Etkinliğe Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Dinar’ın eşi Hediye Dinar, esnaf arkadaşları ve sevenleri katıldı.


‘DİNAR’IN EDİRNE’YE ÇOK GÜZEL HİZMETLERİ OLMUŞ’
Etkinlikte konuşan Edirne Valisi Sezer, Bahri Dinar’ın Edirne’ye çok güzel hizmetleri olduğunu belirterek, “Bahri Bey güzel bir insandı. Edirne’ye de çok güzel hizmetleri olmuş, Edirne’nin tanıtımı açısından. Arkasından da hoş bir seda bırakarak ansızın ayrıldı aramızdan. Allah rahmet eylesin, makamı cennet olsun. Tava ciğer Edirne’mizin gastronomi anlamında çok önemli bir ürünü. Bütün Türkiye’nin bildiği gibi şu anda Balkanlar’da da çok büyük bir ilgi gören bir ürünümüz. Edirne’nin de bu manada da önemli bir gastronomi aktörü diyebilirim tava ciğere. Dolayısıyla bunun tanıtımı da çok önemliydi. Biz Bahri Bey’den öğrendik bunu. Edirne’yi kime sorsanız Selimiye ve tava ciğer söylüyor. Bu çok önemli. Bunu da işte Bahri beyler, onun gibi güzel insanlar tanıtmışlar ve şu anda da birçok insan bunu yaşatıyor. Gelen turistlere gelen ziyaretçilere ikram ediyoruz. Türk mutfağı haftasında bence Edirne Tava Ciğeri önemli bir yer edinmiş durumda kendisine. Bundan sonra da onun çırakları, arkadaşları bunu alarak onu daha ileri noktalara taşıyacaklardır” diye konuştu.


‘ADINI YAŞATMAK İÇİN ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ’
Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın da, Dinar’ın vefatının tüm Edirne’yi üzdüğünü belirtip, “Bahri abimiz gerçekten vefatı hepimizi üzdü, üzüntü yaşadık. Gerçekten kendisi eşsiz bir insandı. Bu dünyada maddiyatı asla önem vermedi, sadece maneviyatı Edirne için yaşayan bir abimizdi. Bizler gerçekten çok üzgünüz ama Bahri abimizin adını yaşatmak için de elimizden gelen her şeyi yapacağız. Öncelikle Bahri abimizin yaşadığı sokağa ismini verdik ama bundan sonra da yapacaklarımızla gerçekten o bizim için ölümsüz olacak. Bugüne kadar yapmış olduğu her şey için Bahri abimize çok teşekkür ediyoruz. Tekrar başımız sağ olsun. Bahri abi sadece aslında Edirne için değil Türkiye’nin her yerinde tanınıyor. O kadar çok kişi Bahri abimiz rahmetli olduktan sonra başınız sağ olsun demek için aradı ki gerçekten bu dünyadaki en kıymetli şey geride böyle hatıralar bırakmak, böyle anılar bırakmak” dedi.


Etkinlik sonunda ressam Abdullayev’in yaptığı resim Dinar’ın eşi Hediye Dinar’a hediye edildi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ