DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22366412,75%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

845 okunma

Devamsızlığa ‘kolluk kuvvetli’ çözüm(!)

Edirne'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullara, devamsızlık yapan öğrencinin evinde kolluk kuvveti eşliğinde ziyaret edilmesiyle ilgili gönderdiği dilekçe eğitim camiasında tepki çekti… Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay, söz konusu yöntemin pedagojiye aykırı olduğunu belirterek, "Öğrenci devamsızlığının sosyolojik, psikolojik ve ekonomik nedenleri iyi tahlil edilmeden ve çözülmeden yapılacak her hamle boşa düşecektir" dedi…

ABONE OL
16 Ocak 2024 18:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullara, devamsızlık yapan öğrencinin evinde kolluk kuvveti eşliğinde ziyaret edilmesiyle ilgili gönderdiği dilekçe eğitim camiasında tepki çekti.
Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğ-rencilerin devamsızlıklarına yönelik okullara gönderdiği dilekçe eğitim camiasında tartışmalara yol açtı. Öğrencinin okula gelmediği gün, kolluk kuvvetleri eşliğinde evinde ziyaret edilmesini öngören dilekçe, tüm okullara gönderildi. Dilekçede, “Okul idaresi tarafından Devamsızlık Takip Komisyonunda görevli kolluk görevlilerine ulaşılarak kolluk görevlisi ile birlikte devamsız öğrenciye ev ziyareti gerçekleştirilmesi, kolluk görevlisine ulaşılamadığında ya da ilgili kolluk görevlisinin o an başka bir görevinin bulunması durumunda Çocuk Şube Büro Müdürlüğü’nde görevli komisere ulaşılarak başka bir polis memuru yönlendirilmesinin sağlanması ve o gün ilgili devamsız öğrenciye hane ziyaretinin mutlaka gerçekleştirerek öğrencinin gün içinde tekrar okula devamının sağlanması hususunda; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim” denildi.


‘ÖĞRENCİ OKULA NE ŞEKİLDE GETİRİLECEK?’
Gelişmenin ardından, söz konusu yönteme bazı eğitimciler tepki gösterdi. Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay, uygulamanın pedagojik olmadığını dile getirdi. Akçay, “Valilik ‘Bir Kahvenizi İçeriz’ projesiyle okula devam sorununu minimum seviyeye indirmeyi amaçladı. Bununla ilgili zaten kendileri de basın açıklaması yaptılar, ilan ettiler, duyurdular. Her okuldan giden herkesten fotoğraf istediler. Milli Eğitim’in istatistiğine göre, verisine göre 10 bin 600 küsur öğrenciyi ziyaret etmişler. Demek ki bu konuda çok istediklerini elde edebilirler ki artık polis zoruyla okula gelmeyen öğrencilere öğretmen, idareciler, öğretmenler gelmediği günlerde polisle irtibata geçip evleri ziyaret edip öğrencileri okula getirecekler. Ama nasıl getirecekler? Ne şekilde getirecekler? Hani tutup yakasına yapışıp alıp yani kelepçe mi takacaklar? Ekip otosunu atıp, ‘hadi okula gidiyorsun’ mu diyecekler?” dedi.
‘ÇÖZÜM BU DEĞİL’
Öğrencinin okula gelmemesinin bilimsel olarak incelenmesinin gerektiğinin altını çizen Akçay, “Bu bilime, pedagojiye aykırı bir durum. Bu işin böyle olmayacağını bu işin yönteminin bu olmadığını, bu işin sosyolojik temeli olduğunu, ekonomik temelinin olduğunu, bu işin psikolojik, pedagojik temellerinin olduğunun ve bunlar çözülmeden bu şekilde devamsızlık sorununun çözülemeyeceğine defalarca, hem yazılı hem sözel olarak anlattık. Gittik vali yardımcısıyla konuştuk bu konuda. Yöntem bu değil diye özellikle belirttik ama maalesef anlatamadık. Dert başka diye düşünüyoruz. Çözüm bu değil” diye konuştu.
‘İDARECİLER DE ŞİKAYETÇİ’
Söz konusu uygulamadan okul idarecilerinin de rahatsız olduğunu kaydeden Akçay, “Yani idareciler de çok şikayetçi bu konuda. Mesela bir idareciyle görüştüm, isim vermeyeyim. ‘Benim okulumda bugün diyor 32 tane öğrenci gelmedi’ diyor. ‘Ben şimdi öğretmenimi alıp müdür yardımcımı alıp, sınıf öğretmeni alıp bu 32 evi tek tek ziyaret etmeye kalksam okula gelemem, okuldaki öğrenciler ne olacak?’ diyor. Okulda da öğretmenler var, öğrenciler var. Onlarla da bir şekilde ilgilenilmesi gerekiyor. Müdür şimdi bir öğretmen takacak, bir polis memuru takacak peşine, 30 tane kapı gezecek bir günde. Yani bu iş böyle olmaz. Yani idareciler de ciddi anlamda büyük sıkıntıda bu işte, ne yapacaklarını bilemez durumdalar” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ