DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22367861,24%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

142 okunma

Dersleri ‘deprem tatbikatı’

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliğinde 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında il genelindeki tüm okullarda 'Deprem Tahliye Tatbikatı' gerçekleştiriliyor…

ABONE OL
4 Mart 2024 16:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliğinde 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında il genelindeki tüm okullarda ‘Deprem Tahliye Tatbikatı’ gerçekleştiriliyor.
Edirne İl milli Eğitim Müdür-lüğü’nden yapılan açıklamada, eğitilmiş, bilinçli bireyler tara-fından yerinde zamanında ve doğru yöntemlerle yapılan müdahalelerle kaza ve doğal felaketler sonrasında yaşanacak olumsuzlukların azaltılacağı belirtilerek şöyle denildi:


“Sık sık deprem gerçeği ile yüzleşen ülkemizde her yıl 1-7 Mart arası, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla “Deprem Haftası” olarak anılmaktadır. Buna göre, 1-7 Mart Deprem Haftası’nda İl Millî Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okul/kurumlarımızda personel tahliye tatbikatı yapılması, tatbikatta personel ve öğrencilere can ve mal kaybının en aza indirilmesi için alınan/alınacak tedbirler ile deprem ve yangın konularında eğitim verilerek okul ve dersliklerin planlı bir şekilde boşaltılarak, önceden belirlenen acil toplanma bölgel-erinde toplanılması ve sürecin değerlendirilmesi yapılmaktadır.


Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Birimi ve İşyeri ve Sağlık ve Güvenlik Birimimiz koordinasyonunda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde öğretmenlerimizden oluşturulan MEB-AKUB (Milli Eğitim Bakanlığı Arama Kurtarma Birimi) ile İlimiz geneli tüm okullarımızda öğrencilerimize temel afet bilincinin kazandırılması ve afet öncesi hazırlık konularında eğitimler verilmekte ve tatbikatlar yapılmaktadır.


Bu amaçla; Vali Fahri Yücel İlkokulu’nda 1-7 Mart deprem haftası kapsamında öğrencilerimize ve perso-nelimize depremin oluşumu ile ilgili bilgiler verildi. Depremden önce, sırasında ve sonrasında yapılacaklar hususunda farkındalık oluşturuldu. Akabinde okulumuzda ‘Deprem Tahliye Tatbikatı’ icra edildi.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ