DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22352471,91%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

234 okunma

Demokles’in kılıcı gibi!

Edirne'de Meliha Çankaflı Anaokulu'nda okuyan öğrencilerin velileri, 15 günlük yarı yıl tatilinin ardından okullarının yanında başlayan inşaattaki kule vincin, okul bahçesine olan yakınlığı nedeniyle korkulu günler yaşıyor... Vincin dengeleyici beton ağırlıklarının okul bahçesindeki oyun alanının üzerinde durduğu fotoğrafları paylaşan veliler, olası devrilme riskine karşı yetkilileri önlem almaya davet etti...

ABONE OL
16 Şubat 2024 17:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de Meliha Çankaflı Anaokulu’nda okuyan öğrencilerin velileri, 15 günlük yarı yıl tatilinin ardından okullarının yanında başlayan inşaattaki kule vincin, okul bahçesine olan yakınlığı nedeniyle korkulu günler yaşıyor.
1’inci Murat Mahallesi’nde bulunan Meliha Çankafalı Anaokulu velileri, 15 günlük yarı yıl tatili sonrası okulun yanındaki inşaatta oluşan görüntü karşısında şok yaşadı. İnşaatta kullanılmak üzere getirilen kule vincin, dengeleyici beton ağırlıklarının okulun bahçesindeki oyun alanının tam üzerinde durduğunu göre veliler, durumu okul yönetimine haber verdi. Konuyla ilgili çektikleri fotoğrafları sosyal medyadan da paylaşan veliler, bir an önce önlem alınmasını istedi.


‘DEVRİLMESİ VEYA AĞIRLIKLARIN DÜŞMESİ FACİAYLA SONUÇLANIR’
İsmini vermek istemeyen bir veli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Edirne Meliha Çankaflı Ana-okulu’nun hemen yanındaki inşaat sahasında kurulan vinç, çocuklarımız için büyük güvenlik riski oluş-turmaktadır. Görsellerde de görüleceği üzere vince ait dengeleyici beton ağırlıklar tam olarak Anaokulu’nun oyun alanının üzerine denk gelmektedir. Çocukların bahçedeki etkinlikleri sırasında vincin devrilmesi veya ağırlıklarının düşmesi facia ile sonuçlanır. Veliler olarak bu durumdan son derece tedirginiz” dedi.
Öte yandan bazı velilerin konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne de (CİMER) aktaracağı öğrenildi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ