DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20397545,91%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

146 okunma

ÇYDD’den ’23 Nisan’ vurgusu

ÇYDD Edirne Şube Başkanı Ayten Durmuş, 104 yıl önce kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin; Türk ulusunun kalbinin attığı yer olduğuna dikkat çekip, "Ulus iradesi ve azmiyle birlikte sürdürülen bağımsızlık mücadelesinde ülkemizi ulusal egemenliğe kavuşturan, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran ve bu yolculukta yaptığı devrimler ile laik ve demokratik toplum düzenini sağlayan Büyük Atatürk'e bağlılığımızı ve minnetimizi yineliyoruz" dedi…

ABONE OL
24 Nisan 2024 17:48
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Edirne Şube Başkanı Ayten Durmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 104’üncü kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.
ÇYDD genel merkezinin tüm şubelerince yayınlanan ortak açıklamada Şube Başkanı Durmuş, TBMM’nin; Türk ulusunun kalbinin attığı yer olduğuna dikkat çekti. TBMM’nin Türk ulusunun kalbinin attığı ve umut ateşinin yandığı yer olduğuna dikkat çeken Durmuş, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve bu yolculukta yaptığı devrimler ile laik ve demokratik toplum düzenini sağlayan Büyük Atatürk’e bağlılık ve minnetlerini yinelediklerini dile getirdi.
‘TBMM BİR ULUSUN KURTULUŞUNU YÖNETEN İLK MECLİSTİR’
Durmuş, TBMM’nin kurulmasıyla 104 yıl önce egemenliğin, padişah ve saltanat soyundan halka geçtiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye Büyük Millet Meclisi, umut ateşinin yandığı ve Türk ulusunun kalbinin attığı yer; dünyada bir ulusun kurtuluş savaşını yöneten ilk meclistir. Meclisimiz, saltanata ve düşman işgaline karşı direnişin merkezi, ulusal gücün ve cesaretin simgesidir. Ulus iradesi ve azmiyle birlikte sürdürülen bağımsızlık mücadelesinde ülkemizi ulusal egemenliğe kavuşturan, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve bu yolculukta yaptığı devrimler ile laik ve demokratik toplum düzenini sağlayan Büyük Atatürk’e bağlılığımızı ve minnetimizi yineliyoruz. Kurtuluş Savaşı’nda hak, özgürlük ve bağımsızlığımız için canları pahasına savaşan kahraman komutanlarımızı, gazilerimizi ve tüm şehitlerimizi de saygıyla anıyoruz. Bir asırlık Cumhuriyetimizin getirdiği; hak, özgürlük ve yenilikler olmak üzere tüm hak ve kazanımlarımızı onlara borçluyuz.
‘ÇOCUKLARIMIZIN LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİM HAKKININ SAVUNUCUSUYUZ’
Ulusal egemenliğimizin ilan edildiği bu özel günü, 23 Nisan 1929 tarihinde tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan eden Atatürk, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini her zaman çocukların gözlerinde görmüştür. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak bizler de bugün, bir asırdır koruduğumuz Cumhuriyetimizin ve değerlerinin ışığında geleceğe umutla bakarak çocuklarımızın hayallerine ortak oluyoruz. Çok iyi biliyoruz ki içimizde umudu yetiştiren de geleceğe umut yetiştiren de her zaman çocuklarımız olacaklar. Egemenliğin kayıtsız şartsız sahibi olan Türk ulusunun desteği ile laik, demokratik ve çağdaş bir Türkiye Cumhuriyeti için geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın laik ve bilimsel eğitim hakkının savunucusu olmaya devam edeceğiz.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ