DOLAR 34,1739 0.03%
EURO 37,2313 0.17%
ALTIN 2.937,020,02
BIST 8.956,031,08%
BITCOIN 23132981,21%
Edirne
16°

AÇIK

05:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

257 okunma

Cumartesi Pazarı yenilenen yüzüyle açıldı!

Edirne'de, depreme dayanıklı hale getirilerek yenilenen Cumartesi Pazarı, gerçekleştirilen açılış töreniyle eski yerinde yeniden halkın hizmetine sunuldu...

ABONE OL
12 Ağustos 2024 11:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de, depreme dayanıklı hale getirilerek yenilenen Cumartesi Pazarı, gerçekleştirilen açılış töreniyle eski yerinde yeniden halkın hizmetine sunuldu.
Edirne Belediyesi’nin 2023 yılının Ağustos ayında, yenilemek üzere yıktığı, 1’inci Murat Mahallesi’ndeki Pazar Yeri, tamamlanan güçlendirme çalışmalarının ardından açıldı. Geçici olarak Margi Alışveriş Merkezi yanındaki alanda faaliyetlerini sürdüren pazar, 5 bin 80 metrekarelik yeni yüzüyle eski yerinde yeniden hizmet vermeye başladı. Pazarın Cumartesi günü gerçekleştirilen açılışıa Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle vatandaşlar katıldı. Törende Edirne Pazarcılar Manavlar Seyyar Satıcılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Hasır, Edirne Valisi Yunus Sezer ve Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın açılış konuşmalarını yaptı.


‘EN İYİ ŞEKİLDE YENİLEDİK’
Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, göreve geldiği ilk andan itibaren şehrin ihtiyaçlarına en hızlı şekilde cevap vermek için çalıştıklarını söyledi. Akın, “Bu pazar yeri açılışı benim için çok kıymetli. Bu mahallenin bir kızı olarak, burada çalışan pazarcı esnafımız beni çok iyi tanır. Cumartesi günleri sık sık buraya alışverişe gelir, tanıdıklarımla karşılaşır, sohbet ederdim. Pazar yerleri, sadece alışveriş yapılan yerler değil; komşularımızla bir araya geldiğimiz, şehrin ritmini tuttuğumuz, dertleşip sohbet ettiğimiz alanlardır. Esnafımızın ve vatandaşlarımızın memnuniyeti için burayı en iyi şekilde yeniledik” dedi.


‘ DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR’
Pazarı yenilerken, hem esnafın memnuniyetini hem de vatandaşların sağlıklı ortamda alışveriş yapabilmesini ön planda tuttuklarını anlatan Akın, “Burayı inşa ederken amacımız, esnafımızı mutlu etmek ve vatandaşlarımızın daha güvenli bir alışveriş deneyimi yaşamasını sağlamaktı. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan ve bu pazar yerini yeniden halkımızın hizmetine sunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Edirneli hemşehrilerimiz her şeyin en iyisini hak ediyorlar. Biz de bunun için çalışmaya devam edeceğiz. Ama şunu da çok iyi biliyoruz ki şehrimiz için daha yapacak çok işimiz var, daha gidecek çok yolumuz var” diye konuştu.


Edirne Valisi Yunus Sezer de, pazar yerinin yenilenmesinden dolayı belediyeyi tebrik ederek, “Böyle kadim şehre hizmet yolunda böyle güzel hizmetlerle bir araya gelelim. Ve bu hizmetlerde artarak devam etsin. Öncelikle belediye başkanlığımızı bu güzel mahallemize, güzel ilimize bu hizmeti kazandırdığı için tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.


Protokol, açılış konuşmaları sonrasında esnafları ziyaret ederek hayırlı işler diledi. Vatandaşlar ve Pazar esnafı Edirne Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan Akın’a teşekkür ederek iyi dileklerini ilettiler.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ