DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18401700,33%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

112 okunma

Çocuklardan ‘İsrail’ protestosu

Edirne'deAnadolu Gençlik Derneği tarafından Selimiye Camisi meydanında gerçekleştirilen eylemde, çocuklar İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etti…

ABONE OL
26 Temmuz 2024 16:22
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de, Anadolu Gençlik Derneği tarafından Selimiye Camisi meydanında gerçekleştirilen eylemde, çocuklar İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etti.

AGD Edirne Şubesi tarafından gerçekleştirilen eylem Selimiye Camisi meydanında yapıldı. Eyleme aileleriyle birlikte gelen çocuklar, İsrail’in Filistin’e yönelik düzenlediği saldırıları protesto etti. Eylemde çocuklar adına konuşan Emirhan Demir, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden yaklaşık 50 bin kişiden 16 binin çocuk olduğunu söyledi.


İsrail’in koruyucusu Amerika’nın, Türkiye’de bulunan üslerini çocukların istemediğini dile getiren AGD Edirne YAZ-ET Öğrencisi Emirhan Demir, “Ey büyüklerim, ey yöneticilerim; biz ülke olarak bu vebale ortak olamayız. Orada yaşayanlar sizin çocuklarınız olsa elinizden geleni yapmaz mıydınız? Hesap yapar mıydınız çocuklar ölürken? Bakın biz çocuklar bile haykırıyoruz; çocuklar meydanda, zafer yakında. Şimdi ‘oyun’ zamanı. Bu oyunda alışveriş yaparken paralarımız hiçbir zaman zalimlere gitmeyecek. Bu oyunda, İsrail’i çok seven Amerika, ona ‘oynaması’ için kendi bahçesinden bir yer verecek. Bu oyunda, ümmetin bütün çocukları Mescid-i Aksa’nın bahçesinde özgürce oynayacak. Bu oyunda oyun yok, oyunu bozmak var! Şimdi biz çocuklar haykırıyoruz ve diyoruz ki: Biz oyuna değil, bozmaya geldik” diye konuştu.


Öğrenciler tarafından Türk bayrağı ve Filistin bayrağı açıldı. Programda ara ara sloganlar atıldı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ