DOLAR 32,6645 0.32%
EURO 35,5639 0.42%
ALTIN 2.509,161,72
BIST 10.851,78-0,19%
BITCOIN 1841805-1,41%
Edirne
32°

AÇIK

13:14

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

139 okunma

Çıkış harcına dava!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı ve Temmuz ayı başında TBMM'ye sunulması beklenen yeni vergi paketine ilişkin tartışmalar sürerken, yurt dışına çıkış harcına yönelik aşırı zam söylentilerine Edirne gibi sınır illerinde ise ayrı parantez açılıyor… Halk, uygulamanın çağdaş bir ülkenin insanlarının uluslararası dolaşımının önüne set koymak olduğunu, durumun sınır kentlerinde daha acı bir tablo oluşturduğunu belirtirken, Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor…

ABONE OL
30 Haziran 2024 17:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı ve Temmuz ayı başında TBMM’ye sunulması beklenen yeni vergi paketine ilişkin tartışmalar sürerken, yurt dışına çıkış harcına yönelik astronomik zam söylentilerine Edirne gibi sınır illerinde ise ayrı parantez açılıyor.
Edirne halkı söz konusu uygulamanın ilkel ve temelde yanlış olduğunu vurgularken, Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor. Uygulamanın çağdaş bir ülkenin insanlarının uluslararası dolaşımının önüne set koymak olduğunu, durumun sınır kentlerinde daha acı bir tablo oluşturduğunu belirten vatandaşlar, şunları söylüyor:


Bülent Bacıoğlu (Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı): Türkiye genelinde belki her 100 kişiden 1 kişiyi ilgilendiren bir durum ‘Yurt Dışı Çıkış Vergisi’ haracı. Sınır şehri Edirne’de her 100 kişiden 20’sini 30’unu ilgilendiren bir durum. Başta Edirne ve turizmi dolaylı yoldan büyük zarar görür. Zam yapılsın ama az yapılsın türü yaklaşımlar sorunun kaynağını görmezden gelmektir. Bu tür Deli Dumrul vergilerine dur demeliyiz! Ülkenin kaynaklarını kötü yöneten, yandaşa aktaran politikacıların ve torpilli bürokratların cezasını halk çekemez.
Seyahat özgürlüğü engellenemez! Bu tür vergiler Türk halkının itibarını dışarıda yerlerde süründürmektedir. Saraylarla köprülerle dış itibar sağlanmaz! Türklerin yurt dışına çıkarken vergi vermesi vize ve benzeri politikalardaki dış ülkelerin eğilimlerini de etkilemektedir.
Bu vergi miktarının artırılmasını isteyen ‘yok dışarı gidiyorlar, döviz dışarı gitmesin!’ çıkarcı,ilkel mantık ile Türkiye içi turizmciler varsa onların da ülke insanını, itibarını zerre kadar düşünmediği, ekonomiden anlamadığı nettir! Dava açacağız!”


Ergun Türkyılmaz (İş insanı): Ülkemizde, çok şeyi anlamakta zorluk çekiyorum. Her şeyden önce vize almakta zorluk çekiyoruz,şimdi ise yurtdışı çıkış harcı almak için hiç bir ülkede uygulanmayan ama bizde uygulanan yüksek bir para ödeyerek yurt dışına çıkmak durumunda kalacağız. Bize anlatılan hikaye yurtdışına çıkma. Yurt dışında tatil yapma, fuarlara katılma, ihracat yapıyorsan müşterilerini çok sık ziyaret etme.


Ziya Gögerküçük (Emekli): Ben ne diyeyim ki. Ben hep 50 liralık benzin alıyorum demek gibi. Yeşil pasaportum var ama ekonomik sistem sonucu gidemi-yorduk. Şimdi hiç kimse gitmesin ki paramız ülkede kalsın diye düşünüyor iktidar. Dünyada 7 ülke bu uygulamayı yapıyor. Bakarsan Avrupa bizi kıskanıyor. Lanet olsun bu ekonomik sisteme demek şart.”


Şükrü Ciravoğlu (Eczacı): Bu temelde yanlış bir şey. Bugünün dünyasında çağdaş bir ülkenin vatandaşlarının uluslararası dolaşımının önüne set koymak gibi bir şey. Ayrıca ekonomimizin önemli bir bölümünün turizme dayalı olduğu düşünülürse, hep siz gelin ama biz gitmeyelim gibi çağdışı bir mantık görüntüsü veriyor. Durum bizim gibi sınır kentlerinde daha da acı bir tablo oluşturuyor.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ