DOLAR 32,3748 -0.36%
EURO 34,8333 -0.01%
ALTIN 2.400,10-0,92
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN %
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

168 okunma

Ciğerimiz yandı!

Edirne'de, Şubat ayında bir ağabeyi, önceki gün ise diğer ağabeyini kaybeden, kentin simge isimlerinden, 'turizm elçisi' unvanlı esnaf Bahri Dinar (63), geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti… Dinar, tüm şehri yasa boğan ölümünün ardından, Eski Cami'de kılınan cenaze namazından sonra Yeni Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi…

ABONE OL
19 Nisan 2024 18:20
4

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de, Şubat ayında bir ağabeyi, önceki gün ise diğer ağabeyini kaybeden, kentin simge isimlerinden, ‘turizm elçisi’ unvanlı esnaf Bahri Dinar (63), geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.


Edirne’de, kentin tanıtımına verdiği katkıyla kentin simgesi haline gelen, geçtiğimiz mart ayında Edirne Belediyesi’nce fahri turizm elçisi beratı verilen Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, bu sabah eşi Hediye Dinar tarafından yatağında hareketsiz bulundu. Çağırılan sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Dinar’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Ciğerci esnafı olan Dinar’ın kalp krizi geçirdiği belirtildi.
Dinar, tüm şehri yasa boğan ölümünün ardından, Eski Cami’de kılınan cenaze namazından sonra Yeni Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Milletvekilleri Fatma Aksal ve Baran Yazgan da katıldı.


İKİ AY ARAYLA İKİ ABİSİNİ KAYBETMİŞTİ
Şubat ayında büyük abisi Nazmi Dinar’ı (68), kalp rahatsızlığı nedeniyle kaybetti. Dinar’ın, dün ise Uzunköprü ilçesinde yaşayan diğer abisi Bahattin Dinar (65), iş kazası sonucu yaşamını yitirmişti.
EDİRNE VALİSİ VE BELEDİYE BAŞKANI’NDAN TAZİYE MESAJI
Dinar’ın vefatıyla ilgili Edirne Valisi Yunus Sezer taziye mesajı yayınladı. Sezer mesajında; ” Güzel insan, arkanda yeri doldurulamayacak büyük bir boşluk aynı zamanda hoş bir sada bıraktın. Hak rahmet eylesin, mekânın cennet olsun” dedi.


Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın da, Dinar’ın vefatıyla ilgili yayınladığı mesajında, “Çok üzgünüm! Edirne’mizin Turizm elçisi, şehrimizin sevilen esnaflarımızdan olan Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı, Sevgili abim Bahri Dinar’ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Bahri Abimize Allah’tan rahmet, Dinar ailesine, sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.


ADINI YAŞATACAĞIZ
Edirne Belediye Başkanı Avukat Filiz Gencan, bugün vefat eden Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar’ın eşi Hediye Dinar’ı evlerinde ziyaret ederek başsağlığı diledi.
Başkan Gencan Akın, “Bahri abimizin adını bu şehirde sonsuza kadar yaşatacak, Bahri abimizi her zaman güler yüzüyle hatırlayacağız. Mekânın cennet olsun Bahri abim” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ