DOLAR 32,3016 0.08%
EURO 34,9501 0.24%
ALTIN 2.394,760,11
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 1990929-2,29%
Edirne
19°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

177 okunma

Büyük destana 109’uncu vefa

Edirne'de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Asker Hastanesi Şehitliği'nde tören gerçekleştirildi… Büyük zaferin 109'uncu yılında şehitler anısına dua edilip karanfil bırakılan törenin ardından, 80'inci yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerince Halk Eğitim Merkezi'nde hazırlanan programda duygu dolu anlar yaşandı…

ABONE OL
18 Mart 2024 15:49
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Asker Hastanesi Şehitliği’nde tören gerçekleştirildi.


Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Edirne’deki tören Balkan Savaşı ve Birinci Dünya Savaşı sırasında şehit düşen 5005 şehidin bulunduğu Asker Hastanesi Şehitliği’nde gerçekleştirildi. Törene Edirne Valisi Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Leyla Vardar Karaduman, askeri ve adli erkan, kamu kurum ve kuruluş ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Şehitlik anıtına çelenk sunumuyla başlayan törende saygı duruşu eşliğinde 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı askerlerce saygı atışı yapıldı. İstiklal Marşı’nın ardından Edirne Valisi Yunus Sezer şehitlik defterini imzaladı. Sezer defterde, 18 Mart’ta Türk milletinin vatanı, bayrağı, bağımsızlığı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini kanıtladığı gün olduğunu kaydederek, “Milletimizin gönlünde müstesna yerini alan şehitlerimiz, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güvenliği için gözlerini kırpmadan canlarını feda etmişlerdir. Üzerinde hür olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve beraberliğimizin simgeleri olarak gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz” cümlelerini kullandı.


PROGRAM HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDE DEVAM ETTİ
Törenin sonunda, protokol ve katılanlar anıtı gezerek şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu kitabelere karanfil bıraktı. Edirne’deki tören Halk Eğitim Merkezi’nde 80’inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nce hazırlanan programlar devam etti.


‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE GİDEN YOLDA KİLİT TAŞI OLMUŞTUR’
Halk Eğitim Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türk Silahlı Kuvvetleri adına Piyade Binbaşı İbrahim Ağırkaya yaptı. Ağırkaya, “109 yıl önce bugün tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen milletimizin kahraman evlatlarının şehadeti ve gaziliği pahasına kazanılan bu zafer istiklal harbimize ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti’ne giden bu yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur. Tüm dünyaya karşı azmin, cesaretin ve fedakarlığın sayısız örneklerinin sergilendiği Çanakkale Savaşı, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin vatanı için hangi zorluklara göğüs verebileceğinin en güzel örneklerinden biridir. Çanakkale Zaferi biricik evlatlarını şefkat ve muhabbetle cepheye uğurlayan ve analarının elini öperek; ‘hakkını helal et şefkatli ana, canım feda olsun kutsal vatana’ diyen yiğit ve kahraman Mehmetçik’in tarih sahnesine çıkan ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte yazdığı destandır” dedi.


Binbaşı Ağırkaya’nın konuşmasının ardından 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni Anma Günü ve Deniz Zaferi dolayısıyla düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törende, birinci olan öğrencilere ödülleri Vali Yunus Sezer, ikincilere Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, üçüncülere ise Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından verildi. Halk Eğitim Merkezi’ndeki tören, 80’inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan oratoryo ile sona erdi.

Öğrencilerin hazırladığı oratoryo, programa katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ