DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18415020,43%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

146 okunma

Belediye’den ‘Çocuk ve Bilim’ Festivali!

Edirne Belediyesi tarafından Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi'nde, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Çocuk ve Bilim Festivali gerçekleştirildi…

ABONE OL
26 Mayıs 2024 17:57
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Belediyesi tarafından Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Çocuk ve Bilim Festivali gerçekleştirildi.


Edirne Belediyesi’nce fizik, kimya ve biyoloji deneyleri, 3D tasarımlar ve robotik kodlama atölyeleri ve eğlence gösterileri gibi aktivitelerin gerçekleştirildiği Çocuk ve Bilim Festivali’nin 3’üncüsü dün Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde düzenlendi. Festivalin açılış törenine Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, her yaştan çocuklar ve velileri katıldı. Etkinlik saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.


‘BÜTÜN HAYATIMIZI BİLİMDE, SANATTA VE SPORDAKİ GELİŞMELERE BORÇLUYUZ’
Açılışta konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Belediyesi olarak çocukların bilim, sanat ve sporla yetişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Tanrıkulu; “Mustafa Kemal Atatürk, öyle önemli bir dünya lideri ki 100 yıl önce şuna karar vermiş; diyor ki ‘Bir toplumu bilim ve sanattan koparırsanız, yaşam damarlarından en önemlilerini koparmış olursunuz.’ Edirne Belediyesi olarak çocuklarımızın interaktif eğitim alması, bilimle, sanatla, sporla hemhal olması için elimizden geleni yapıyoruz. Hasan Ali Yücel interaktif eğitim müzemizde 3’üncüsünü düzenlediğimiz Çocuk ve Bilim Festivali çok önemli. Sevgili anneler, sevgili babalar; çocuklarınızı bilimden, sanattan ve spordan lütfen uzak tutmayınız. Bütün hayatımızı bilimde, sanatta, spordaki gelişmelere borçluyuz. O yüzden Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, ‘Hayatta en önemli yol gösterici ilimdir fendir, başka bir yol göstericiyi aramaya gerek yoktur.’ Sevgili çocuklar, bundan dolayı bilimle, sanatla ve sporla ilgileniniz. Hasan Ali Yücel interaktif eğitim müzemizi her zaman ziyaret ediniz. Sizleri her zaman bekliyoruz ve bundan da mutluluk duyuyoruz” dedi.


Konuşmaların ardından ’19 Mayıs Kurtuluş’ temalı resim yarışmasında dereceye giren ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ödülleri verildi. Törende birincilere tablet, ikincilere katlanır bisiklet ve 3’üncülere kulaklık hediye edildi. Programın devamında Edirne Mady Dans Kursu öğrencileri tarafından hazırlanıp sunulan modern dans gösterisi, katılımcıların büyük beğenisini topladı. Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, ’19 Mayıs Kurtuluş’ temalı resim yarışması kapsamında yapılan resimlerin gösterildiği sergiyi de resimleri yapan çocuklarla birlikte açtı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ