DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22341350,44%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

282 okunma

Belediyede taksi gerginliği!

Edirne Belediyesi'nde, müşteri potansiyeli az olan Çavuşbey Mahallesi'ndeki taksi duraklarından bazılarının, kent merkezinde yoğunluğu olan çeşitli duraklara aktarılması kararının görüşüldüğü encümen toplantısı öncesi taksiciler birbirine girdi… Toplantı sırasında karara karşı çıkmak için belediye yetkilileriyle görüşmeye gelen gruptan bir taksici, durağı taşınacak diğer taksiciler tarafından darp edildi…

ABONE OL
5 Mart 2024 18:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Belediyesi’nde, müşteri potansiyeli az olan Çavuşbey Mahallesi’ndeki taksi duraklarından bazılarının, kent merkezinde yoğunluğu olan çeşitli duraklara aktarılması kararının görüşüldüğü encümen toplantısı öncesi taksiciler birbirine girdi.
Edirne’de Çavuşbey Mahallesi’nde durağı olan bazı taksicilerin, kent merkezinde yoğunluğu ve değeri daha yüksek olan duraklara aktarılması konusu dün Edirne Belediyesi Encümeni’nin gündemine geldi. Söz konusu taksilerin duraklarına aktarılacağını öğrenen merkezdeki durak sahipleri ise encümene gelerek yetkililerle görüşmek istedi. Belediye’de bir süre yetkililerle görüşen taksiciler, toplantı çıkışında durakları taşınacak meslektaşlarıyla tartışmaya başladı.

Bu sırada yaşanan arbedede bir taksici burnuna aldığı darbeyle yaralandı.
Olayın ardından bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, darp edilen taksiciyi hastaneye kaldırırken, polis ekipleri ise saldıran meslektaşını gözaltına aldı.


SEDEFÇİ: ‘SEÇİM ÜSTÜ SİYASİ ETİĞE UYMAYAN BİR KARAR’
Olay sonrası ilk açıklama ise İYİ Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi’den geldi. Sedefçi sosyal medyadan yaptığı açıklamada, alınan kararın seçim üstü çok yanlış bir karar olduğunu dile getirdi.
Sedefçi, “Bugün üzülerek, taksici esnaflarımızla ilgili bazı sıkıntılar olduğunu öğrendim. Seçime 25-26 gün kala taksici esnafımızla ilgili böyle bir karar almak siyasi etik olarak çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Aldığım bilgiye göre her durağa bir taksi ilavesi yapılması söz konusuymuş. Seçim üstü çok yanlış bir olay. Bunu, göreve geldiğimizde değerlendirip, bir yanlış varsa, bir rant peşinde koşulan bir durum varsa, taksici esnaflarımızın mağduriyeti söz konusuysa, taksici esnafımıza söz veriyorum, yapılan bu hatayı düzelterek, tüm durakların eski konumunda işlerine devam ettirilmeleri gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta esnaflara da geçmiş olsun diyorum. Yıllardır taksici esnafıyla bir baba-oğul ilişkisi içindeydim, bunu da yapmaya devam edeceğiz. Sorunları masaya yatırıp, beraberce çözüm üretip, Edirne halkına hizmet vereceğiz” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ