DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22343530,73%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

188 okunma

Belediyede ‘sondan bir önceki’ meclis!

Edirne Belediyesi'nde 5 yıllık görev sürecini 31 Mart'ta tamamlamaya hazırlanan meclis üyeleri Şubat ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi… Belediye Başkanı Recep Gürkan toplantıda tüm meclis üyelerine teşekkür ederek, "Edirne halkının meclisimize verdiği 5 yıllık görev süresinin sondan bir öncesindeyiz. İnşallah Mart ayında da son meclisi yaparak son vereceğiz. Sonrasında da halkımız yeni meclisi seçerek yeni bir dönem başlayacak" dedi…

ABONE OL
7 Şubat 2024 17:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Belediyesi’nde 5 yıllık görev sürecini 31 Mart’ta tamamlamaya hazırlanan meclis üyeleri Şubat ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi.
Edirne Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 8’i gündem dışı toplam 22 madde görüşülüp karara bağlandı. Görev süreleri 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde son bulacak meclis üyelerine hitap eden Belediye Başkanı Recep Gürkan, Mart ayındaki son toplantıyla dönemlerinin sona ereceğini dile getirdi.


UMURBEY VE İSTASYON MAHALLELERİNDE HALI SAHALAR ÇOCUKLARA!
Kentte Umurbey Mahallesi’nde dezavantajlı mahalle-lerdeki çocukların spora kazandırılması amacıyla kurulan ve zamanla kaderine terk edilen halı sahanın yeniden ayağa kaldırılması için harekete geçen belediye, konuyu meclise de taşıdı. Belediye Başkanı Gürkan, söz konusu sahayı yenilediklerini, işletilmesi için burasını Saray Spor Kulübü’ne vereceklerini anlattı. Gürkan aynı amaçla İstasyon Mahallesi’nde yapılan sahanın da İstasyon Spor Kulübü’ne verileceği ifade etti. Karar oy birliğiyle kabul edildi.


BALKAN ŞEHİRLERİ İŞBİRLİĞİ EDİRNE PLATFORMUNA 1 MİLYON TL
Mecliste ayrıca, Balkanlar’la yapılacak işbirliklerinin tek bir platformdan yürütülmesi için Edirne Valiliği’nce oluşturulan Balkan Şehirleri İşbirliği Edirne Platformu’na katılım ve 1 milyon TL’lik bağış da gündeme alındı. Belediye Başkanı Gürkan, “Sayın valimizin başkanlığında böyle bir platform kuruldu. Aklına gelen tüm kurumlar var burada. Amaç Balkanlar’daki işbirliklerini tek çatı altında düzenlemek. Geçen hafta ilk toplantısını yaptı. Valilik de bu platforma Özel İdare kanalıyla 1 milyon TL katkıda bulunacak. Biz de belediye olarak 1 milyon TL katkıda bulunuruz dedik. Sonuçta biz Balkanların başkentiyiz. Balkan kökenli birisi olarak çok faydalı olacağına inanıyorum bu platformun” dedi. Karar oy birliğiyle kabul edildi.


BARO’YLA ‘ADLİ YARDIM PROJESİ’ YENİDEN
Mecliste, Edirne Barosu ile Edirne Belediyesi arasında geçtiğimiz yıl hayata geçirilen ‘Adli Yardım Projesi’ de yeniden gündeme geldi. Devletin herhangi bir yardımda bulunmadığı hukuk davalarında dezavantajlı vatandaşlar için Belediye’nin Baro’ya 1 milyon TL yardımını ön gören projeyle ilgili konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bu protokolü 2023’te yapmıştık. Biliyorsunuz ceza davalarında baro avukat tutacak gücü olmayan vatandaşlara avukat gönderiyor ve bunun bedeli bakanlıkça ödeniyor. Ama hukuk mahkemelerinde böyle bir şey mümkün olmuyor. Barolar bu vatandaşlarımıza daha sağlıklı bir savunma hakkı tanınsın diye bu çalışmalar yapılıyor. Baromuza 250 bin TL yardımda bulunmuştuk 2023’te bu proje kapsamında, bu yıl da 1 milyon TL yardımda bulunmak için bir protokol yapmak istiyoruz. Avukat tutmaya ekonomik gücü yetmeyen vatandaşlara yardımda bulunmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Karar, oy birliğiyle kabul edildi.
Mecliste ayrıca, Yenigün Gazetesi yazarlarından, Gazeteci Hüseyin Ağırseven’in geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden kızı Nehir Ağırseven’in isminin, ailesinin yaşadığı sokağa verilmesine karar verildi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ