DOLAR 34,3054 0.31%
EURO 37,5445 -0.07%
ALTIN 2.925,561,27
BIST 8.876,22-0,98%
BITCOIN 2145883-0,48%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

16:02

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

17 okunma

Baro’da seçim heyecanı başladı!

Edirne Barosu'nca gerçekleştirilen 50'nci olağan genel kurulda, seçim heyecanı bu sabah itibariyle başladı… Genel kurulda mevcut başkan Gökhan Karakoç, eski başkanlardan Özgür Yıldırım ve Neslihan Türkay'ın listeleri yarışıyor…

ABONE OL
13 Ekim 2024 12:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Barosu’nca gerçekleştirilen 50’nci olağan genel kurulda, seçim heyecanı bu sabah itibariyle başladı.
Edirne Barosu’nun seçimli olağan genel kurulu Cumartesi günü gerçekleştirilen ilk gün toplantısıyla başladı. Genel kurulun ilk gününde divan kurulu seçimi yapılırken, faaliyet, denetim ve disiplin kurulu raporları okundu, mevcut yönetim oy birliğiyle ibra edildi.
Mevcut başkan Av. Gökhan Karakoç, Av. Neslihan Türkay ve Av. Özgür Yıldırım’ın aday olduğu genel kurulda seçimler bu sabah itibariyle başladı. Toplam 638 avukatın oy kullanma hakkının bulunduğu seçimlerde sandıklar 17.00 itibariyle kapanacak ve oy sayımı başlayacak.


‘KAYBEDENİ OLMAYAN BİR YARIŞ’
Seçimlerle ilgili konuşan mevcut başkan Gökhan Karakoç, pandemi dönemine de denk gelen, geride kalan 2 senenin zor geçtiğini belirtip, “Öncelikle buradan, sandıktan çıkacak irade, sonuç ne olursa olsun mesleğe hizmet noktasında bir yarıştır, kaybedeni olmayan bir yarıştır. Dostluk, kardeşlik ve barış içerisinde geçen bir yarıştır. Sonuçların şimdiden mesleğe, meslektaşlarımıza, baromuza ve tüm hukuk camiasına hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.


‘KAZANAN EDİRNE BAROSUDUR’
Önceki dönem başkanlarından, yeni dönem için aday olan Özgür Yıldırım da, sonuç ne olursa olsun, kazananın Edirne Barosu olacağını belirtti. Yıldırım, seçim sonuçlarının şimdiden hayırlı olmasını diledi.


‘İLK KADIN BAŞKAN OLMAK İSTİYORUM’
Başkan adayı Neslihan Türkay da, baronun ilk kadın başkanı olmak istediğini ifade ederek, “Edirne Barosu cumhuriyetin kalesidir. Bizim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve mesleğimize borcumuz vardır, bu borcu ödemek için Edirne Barosu’nun ilk kadın başkanı olmak için adaylığımı açıkladım. Seçim hepimiz için hayırlı olsun. Türkiye’deki diğer barolardaki genel kurulları hepimiz izledik. Edirne Barosu asla siyasallaşmayarak, asla birbirine fiziki şekilde müdahale etmeyerek, konuşarak, anlaşarak, etik kurallar çerçevesinde çözümü başarabilen bir barodur. Bunu dünkü genel kurulumuzda da gösterdik. Ben bunu başaracağımıza, bizi ayrıştıran her türlü etkenden sıyrılarak meslek için bir araya geleceğimize olan inancımızı dünkü genel kurulumuzda bir kere daha gördüm. Barom için, mesleğim için savaşmaya değeceğini bir kez daha gördüm. Edirne Barosu’nun ilk kadın başkanı olmak için ekip olarak tüm emeğimizi verdik. İnşallah yarın Edirne Barosu’nun ilk kadın başkanı olarak karşınıza çıkmak nasip olur. Barom için, meslektaşım için hayırlısı neyse o olsun ama sonuç ne olursa olsun, Edirne Barosu bir bütün” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ