DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22376822,75%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

637 okunma

Barajda elektrik muamması!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kente içme suyunun sağlandığı Kayalıköy Barajı'nda 'sabotaj' iddiasında bulunduğu, dibe çöken iki borudan ilkinin kurtarıldığını belirtip, ikincisi için de çalışmaların sürdüğünü ifade etti… Su sıkıntısıyla ilgili barajda yetkili firma tarafından çalışmaların devam etmesinden dolayı suyu kademeli olarak verdiklerini anlatan Gürkan, bölgede18 ile 24'ü arasında 6 gün elektrik kesintisi olduğunu belirterek, “Bizde çamurlaşma 26'sında başladı. Şimdilik direk devrilmesi diyorlar. 6 gün elektrik verilememiş, o dönemde de kameralar çalışmıyor" ifadelerini kullandı…

ABONE OL
4 Aralık 2023 18:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kente içme suyunun sağlandığı Kayalıköy Barajı’nda ‘sabotaj’ iddiasında bulunduğu, dibe çöken iki borudan ilkinin kurtarıldığını belirtip, ikincisi için de çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentte 26 Kasım’dan bu yana içme suyundaki renk değişiminin ardından, sorunun yaşandığı Kayalıköy Barajı’nda Gürcistan’dan gelen ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Konuyla ilgili Edirne Belediyesi Yeni İçme Suyu Arıtma Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Gürkan, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce sabote edildiğini iddia ettiği, zincirinden koparılarak barajın dibine çöken iki borudan ilkinin kurtarıldığını, ikincisi için de çalışmaların sürdüğünü belirtti. Gürkan, ikinci borunun kurtarılma işleminin devam ettiği için şehre kademeli olarak su verdiklerini, işlemin bitince su sıkıntısının kalmayacağını ifade etti. Gürkan’a açıklamasında, Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik ve Yeni İçme Suyu Arıtma Tesisleri Sorumlusu Kimyager Güray Altındiş eşlik etti.


‘ÇALIŞMALAR DEVAM ETTİĞİ İÇİN SUYU KADEMELİ OLARAK VERİYORUZ’
Gürcistan’dan gelen ekiplerin Cumartesi günü 11.00’den itibaren çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Gürkan, “Borunun birini 25 metre derinlikte buldular. Diğerini de dün öğleden sonra buldular. Balonlarla balonun birini 7 buçuk metreye kadar çıkardılar. İkinci borunun da yerini tespit ettiler. Bugün ikinci borunun çıkarma işlemi başlayacaktı, ancak Kayalı’daki aşırı rüzgar ve yağıştan dolayı bugün yapamadılar. Şu anda her iki borudan da su alıyoruz. Ama dalgıçlar çalışacağı zaman o boruların su alımını mecburen durduruyoruz. Şehrimizdeki su sıkıntısının en temel nedeni bu. 18 kuyumuz tam kapasiteli çalışıyor. Zaten kuyularımız ihtiyacımızın yüzde 30’unu karşılıyor. Bu şekilde kademeli olarak suyu vermeye çalışıyoruz” dedi.


‘ŞEHRİN YÜZDE 10’UNDA SU SIKINTISI VAR’
Şehirdeki su sıkıntısının yüzde 10 civarında olduğunu söyleyen Gürkan, “Bu da Kıyık’ın ve Şükrüpaşa’nın üst kısımlarında yani kot olarak yüksek kısımlarda. İkinci kısımlar da, apartmanında ya da sitesinde su deposu olmayanlar. Su deposu olan yerlere İtfaiye ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü tankerleri ile temiz kullanma sularını getiriyoruz. Dediğim gibi bir taraftan dalgıçların çalışması için zaman zaman su alımını durdurmak zorunda kalıyoruz. Dalgıçlar çalışmadığı zaman da tekrar su almaya devam edip, burada arıtarak şehre veriyoruz” diye konuştu.


‘İŞLEM BİR KAÇ GÜN DAHA SÜRECEK’
Baraj’daki çalışmaların bir kaç gün daha süreceğini belirten Gürkan, “Bu ne kadar sürecek? Muhtemelen bir kaç gün daha sürecek bu işlem. Çünkü gerçekten çok zor bir işlem. Havalar iyi giderse 1-1.5 günde sürebilir, havalar kötü giderse 3 gün de sürebilir. Söylediğimiz bu. Tamamen hava şartlarıyla ilgili bir durum. Uzmanlar buradalar, bu sistemi yapan firmanın uzmanları. Onların da dediği bu kancanın burada kendiliğinden çıkması mümkün değil, milyonda bir ihtimal bile değil. İkisinin aynı anda çıkması hiç mümkün değil. Evet vatandaş kızıyor, tepkili anlıyoruz, hiç itirazımız yok ama burada gerçekten bir kasıt var. Bunun ne olduğunu da artık ortaya çıkarmak bizim değil adli makamların görevi” şeklinde konuştu.


‘BARAJ’DA KAMERALAR ELEKTRİK KESİNTİSİ NEDENİYLE 6 GÜN ÇALIŞMAMIŞ’
Süloğlu Barajı’ndan da boruların eski ve patlak olmasından dolayı su almadıklarını anlatan Gürkan, “Süloğlu’nda bir sırt var, orada patlağımız var. Borular çok eski olduğu, 35 yıllık asbest borular olduğu için kullanmıyoruz onu. Görüntülerde ilginç bir şey var, 18’i ile 24’ü arasındaki 6 gün elektrik kesintisi olmuş. Bizde çamurlaşma 26’sında başladı. Şimdilik direk devrilmesi diyorlar. 6 gün elektrik verilememiş, o dönemde de kameralar çalışmıyor” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ