DOLAR 32,0799 -0.4%
EURO 35,2218 0.16%
ALTIN 2.525,251,00
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2162934-0,06%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

206 okunma

‘Bankamatik muhtarı olmayacağım’

ABONE OL
25 Aralık 2023 18:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gökalp TOPYAN
Edirne’nin Süloğlu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığına Aday olan Hüseyin Altay, Cumhuriyet’in 100’ncü yılında, yeni yüzyılın yeni yüzü olarak muhtar adayı olduğunu açıkladı. Toplantıya katılan mahalle sakinlerine kendisini bu anlamlı günde yalnız bırakmadıkları için teşekkür eden Altay, muhtarlığın çok değerli bir hizmet kurumu olduğunu vurgulayarak, “Bizler muhtarlığı ek iş değil, tek işimiz olarak göreceğiz ve bankamatik muhtarı olmayacağız” sözünü verdi.
Muhtar Adayı Hüseyin Altay, konuş-masına, “Cumhuriyetimiz kuruluşunun 100’ncü yılında yerel seçimlere 100 gün kala mahallemizin adının da cumhuriyet olması nedeniyle, adaylığım benim için aynı bir önem arz ediyor. Bu anlamlı günü o yüzden seçtim, 31 Mart 2024 günü yapılacak yerel seçimlere sizlerin önünde muhtarlık adaylığımı açıklıyorum. Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun. Sizlerin de desteği ve değerli oylarınızla muhtarlık seçimini kazanacağımızdan eminim” sözleriyle başladı.


MUHTARLIK EK İŞİM DEĞİL TEK İŞİM OLACAK
Muhtarlığın ek iş veya bankamatik muhtarlığı olarak görülmesinin halka hizmet etmek değil, sadece kendi menfaatini düşünmek olacağını kaydeden Muhtar Adayı Hüseyin Altay, “Muhtarlık ek işim değil, tek işim olacak. Muhtara işiniz düştüğünde muhtarı dağda bayırda başka mahallede aramayacaksınız, kendi mahallende kendi sokağında arayacaksın” dedi. Seçilen muhtarın mahalle ile iç içe olması ve halkın sıkıntılarına çözüm üretmesi, mahalle halkına her konuda yardımcı olması, tek görevinin muhtarlık olması gerektiğini belirtti. Cumhuriyet Mahallesi Muhtar Adayı Hüseyin Altay, muhtarlık hakkındaki düşüncelerini de şu sözlerle açıkladı.
MUHTARLIK HAYIR KURUMU DEĞİL HİZMET YERİDİR
“Muhtarlık hayır ve yardım kurumu değil, hizmet kurumudur. Burada sizlere de çok iş düşüyor, aday belirlerken ya da seçerken yanlış düşüncelere varıyoruz. ‘Adayın maddi durumu bozukmuş’, yok çocuk okutuyormuş’, ‘bu benim akrabam’, ‘bu bizim adayımız’ gibi düşüncelerle yanlış kişileri seçerek beş yılımıza yazık ediyoruz. Ondan sonra da pişman oluyoruz. Seçtiğiniz adaydan pişman olmamak için iyi düşüneceğiz ve ona göre karar vereceğiz. Buradan tekrar söylemek istiyorum. Muhtarlık hayır ve yardım kurumu değil, hizmet kurumudur. O koltuğa layık, hizmet edebilecek çözüm üretebilecek vaktinin çoğunu mahallede sizlerle iç içe geçirecek olanı seçin. Ben geçtiğimiz yerel seçimlerde de muhtarlık için aday oldum ve bazı nedenlerle seçimi az bir farkla kaybettim.
MAHALLEMİZDE MUHTARLIK BÜROSU KURACAĞIZ
Mahallemizin en büyük sıkıntılardan biri de mahallede bir muhtarlık bürosu olmamasıdır. Göreve gelir gelmez onu da çözmeye çalışacağız, gerekli yerlere başvurumuzu yapacağız, çözüm bulamasak da, kendi imkanlarımızla çözüm üreteceğiz. Burada büyük bir sıkıntı da değineyim. Muhtar seçerken siyaseti karıştırmayın. Muhtarlığın siyasetle işi olmaz. Herkesin siyasi görüşü farklı olabilir. Bizler seçildiğimizde, belediye başkanımızın destek ve katkıları ile belediye çalışanlarımızın emekleri ile mahallemize sahip çıkacak, güzel temiz ve ilçemize yakışır örnek bir mahalle yapmak için çalışacağız. Sizler de evlerinizin önünü temiz tutarak hep birlikte yaşanabilir huzurlu bir mahalle yaratacağız.
Muhtar, devlet ile millet arasında bir köprü oluşturur biz de o köprü görevinin hizmetkarıyız. Biz size hizmet için, sıkıntılarınıza çözüm bulabilmek içir geliyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yakışan, hizmet erden, çözüm üreten mahallesi ile iç içe, sevilen sayılan değer verilen ve ikinci yeni yüzyılımızda Türkiye Cumhuriyeti topraklarında adı da Cumhuriyet olan bu güzel mahalleye bir Cumhuriyet çocuğu olarak muhtar seçilip sizlere hizmet etmek benim için şeref ve onurdur.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ