DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18341070,44%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

121 okunma

Balkanlar’da Türkçe Eğitimi Paneli

Trakya Üniversiteler Birliği etkinlikleri kapsamında Balkan Araştırma Enstitüsü ev sahipliğinde “Balkanlar'da Ana Dili Olarak Türkçe Eğitimi: Güncel Durum ve Sorunlar” konulu bir panel gerçekleştirildi…

ABONE OL
25 Temmuz 2024 17:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversiteler Birliği etkinlikleri kapsamında Balkan Araştırma Enstitüsü ev sahipliğinde “Balkanlar’da Ana Dili Olarak Türkçe Eğitimi: Güncel Durum ve Sorunlar” konulu bir panel gerçekleştirildi.
Konuşmacı olarak Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu, Kuzey Makedonya Üsküp Aziz Kiril ve Metodiy Üniversitesi’nden Prof. Dr. Osman Emin, Bulgaristan Plovdiv (Filibe) Paisiy Hilendarski Üniversitesi’nden Doç. Dr. Harun Bekir, Yunanistan’dan Batı Trakya Eğitim ve Kültür Şirketi BAKEŞ Genel Müdürü Dr. Pervin Hayrullah’ın yer aldığı panelin moderatörlüğünü, Balkan Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ali Hüseyinoğlu ve sunuculuğunu ise Edebiyat Fakültesi Balkan Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nden Arş. Gör. Ece Dillioğlu yaptı.
Panele, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Levent Doğan, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, Roman Dili ve Kültürü Araş-tırmaları Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mu-hammed Tağ, İ.İ.B.F. Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sibel Turan, Rumeli Edirne Kültür ve Folklor Derneği Başkanı Ahmet Dörtler, Üniversitenin farklı fakülte ve yüksekokullarından çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.


Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, panelistlere katılım belgelerini verdi ve kapanış konuşmasını gerçekleştirdi. Panelistlere teşekkür ederek kendilerini Trakya Üniversitesi’nde misafir etmekten dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Tabakoğlu, Balkan ülkelerinden gelen öğrencilere Trakya Üniversitesinin kapılarının her zaman açık olduğunu belirtti. Trakya Üniversitesini tercih eden öğrencilerin mutlaka ön lisans veya lisans programlarına yerleştirildiklerini belirten Tabakoğlu, Türkçesi yetersiz olanlar için DİLMER’in hizmet verdiğini ifade etti. Üniversitemizin yüksek öğrenim anlamında Türkçeye hizmet ettiğini ve Balkan coğrafyasından Üniversitemize gelen Türk öğrencilerin bu sayede dillerini ileri bir noktaya taşıdıklarını ve kültürlerini de muhafaza ettiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Türkoloji alanına yönelik olarak Üniversitemizin yakın zaman önce Balkan Türkologlarının katılımıyla bir sempozyum gerçekleştirdiğini ve bu tür toplantıları Türkiye Maarif Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsünün katkılarıyla geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ