DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18415020,43%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

167 okunma

Balıklar pişmiş!

Mevsim normallerinin üzerinde günlerdir devam hava sıcaklığı insanlar kadar tüm canlıları olumsuz yönde etkiliyor… Edirne'nin Küçükdöllük köyündeki gölette yaşanan toplu balık ölümleri inceleme altına alınırken, yapılan ilk değerlendirmede kimyasal bir durumla karşılaşılmadığını belirten yetkililer, ölümlere suyun aşırı ısınması ve oksijen yetersizliğinin neden olduğu ihtimali üzerinde durduklarını söyledi…

ABONE OL
24 Haziran 2024 17:35
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’nin Küçükdöllük köyündeki gölette yaşanan toplu balık ölümleri inceleme altına alınırken, yapılan ilk değerlendirmede kimyasal bir durumla karşılaşılmadığını belirten yetkililer, ölümlere suyun aşırı ısınması ve oksijen yetersizliğinin neden olduğu ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.
Merkeze bağlı Küçükdöllük köyünde tarım arazilerinin sulanmasında kullanılan gölette, toplu balık ölümleri yaşandı. Balıkların bir kısmı kıyıya vururken, bir kısmı ise su yüzeyinde kaldı. Muhtar Mehmet Meşe’nin ihbarıyla köye gelen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri inceleme yaptı, tutanak tuttu. Durumun bildirildiği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne bildirdi. Müdürlük ekipleri de ölü balıklar ve sudan numune alarak incelenmek üzere laboratuara gönderdi.
Yapılan ilk değerlendirmede kimyasal bir durumla karşılaşılmadığını belirten yetkililer, ölümlere suyun aşırı ısınması ve oksijen yetersizliğinin neden olduğu ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.
Bu arada Edirne’de dün öğle saatlerinde 36 derece olarak ölçülen hava sıcaklığın hafta içerisinde 34 derece dolayında seyretmesinin ardından Cumartesi günü 37 derece olarak tahmin ediliyor.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ