DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22363282,81%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

299 okunma

Bacıoğlu Ciravoğlu lehine aday adaylığından çekildi

CHP Edirne Belediye Başkanı aday adayı Bülent Bacıoğlu Pazar günü yapılacak ön seçim öncesi Şükrü Ciravoğlu lehine aday adaylığından çekildiğini açıkladı.

ABONE OL
1 Şubat 2024 22:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne Belediye Başkanı aday adayı Bülent Bacıoğlu Pazar günü yapılacak ön seçim öncesi Şükrü Ciravoğlu lehine aday adaylığından çekildiğini açıkladı.

Bacıoğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi:

EDİRNE İÇİN!
CHP İÇİN!

Değerli Edirneliler,

Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer,

Çalışmalarımı bugüne kadar destekleyen gönüllü arkadaşlarım.

Ülkesinin, şehirlerinin, memleketinin adil ve halkçı yönetilmesini isteyen Dünya’nın dört bir yanından bizi motive eden duyarlı dostlarım.

Bildiğiniz üzere Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Belediye Başkan Aday Belirleme süreci ön seçim sonucu olacaktır.

Edirne’de yaptığımız çalışmalarımız, özgeçmişimiz, sorumluluklarımız, şehrin ve halkının haklarını savunma sürekliliğimiz ile yaklaşık 6-7 yıl önce alınmış karar ile başlayan Cumhuriyet Halk Partisi’ne yeni üye olduğum ve belediye başkanlığına aday adaylığım ile ilgili süreç içindeydim.

Aday adaylığımı açıklamamdan bugüne kadar gelinen süreçte halkımızdan çok olumlu geri bildirimler aldık, halkımızın ve ülkemizin genel yönetimsel – siyasi sorunlarına karşı çare olabileceğimiz imajını ve halkçı,toplumcu duruşumuzu her yerde ilettik. İnsanların gözlerinde ve sözlerinde şahsıma karşı inanılmaz güveni,umudu gördüm ve bu motivasyon karşısında çok gururlandım.

Ama bugüne kadar olan kısa süreçte bile çok yoğun ve doğrudan uzak bilgi alışverişi, bilgiden çok duyum ve maalesef biraz daha fazla söylenti, algı yönetimi üzerine bir iletişim ağının içinde olduk.
Şehrimizin ve oluşturacağımız liyakata ve fırsat eşitliğine dayalı ekibin potansiyelini birleştirip ortaya Türkiye ortalamasının çok çok üstünde halkçı bir yönetim anlayışı koyacağıma olan inancım hala devam etmekle birlikte;
CHP üyeliğimin çok yeni olması,
Partimiz ön seçimine ve seçime çok az bir süre kalması,
Mevcut aday adaylığı belirleme ile ilgili sürecin işleyiş şekli,
Şehirdeki ve aday belirleme sürecinde yaşanan gelişmeler ile ön seçiminin 31 Mart 2024’te yapılacak asıl seçimi partimiz adına riske etmemek adına…
Edirnelinin sevgisini kazanmış, yıllardır parti içinde, spor kulüplerinde, STK’larda çalışmaları ile bilinen halka karşı geçmişte hiçbir hatası olmamış, halkçı tarafına güvendiğim Edirnelinin abisi, Eczacı Şükrü Ciravoğlu lehine CHP Edirne Belediye Başkanlığı Aday Adaylığından çekiliyorum.
Bu kararı alırken danışamadığım, görüşünü alamadığım bana güven duyan ve beni gönüllü destekleyen bana oy vermeyi düşünen tüm üye ve destekçilerimizden özür dilerim. Kararı alırken hiçbir baskı, telkin, tehdit vs olmadığını tamamen gönüllü desteği olan arkadaşlarımla beraber şu anki pozisyon gereği geleceğe miras bırakacağımız toplumcu, halkçı bir yönetim anlayışı için almak zorunda olduğumu iletmeliyim.
Şehrimizin ve ülkemizin biat anlayışına bağlı siyaset ile değil de temiz, demokratik, liyakata dayalı siyaset ve halk odaklı demokratik bir yönetim yapısına kavuşması için güçlü potansiyeli olan Edirne’nin örnek bir şehir olarak yönetilmesi adına kaybedecek zamanı yoktur.

Bu kararı alırken hiçbir pazarlık yapmadığımı ya da öncelikle kişisel beklentiler içinde olmadığıma emin olun.
Bundan sonra da CHP üyesi ve sivil toplum yöneticisi olarak Edirne’nin ve halkın tümünün yararına olan haklarını parti ayrımı gözetmeden sivil toplumun bağımsızlığı çerçevesinde eleştireceğim ve savunacağım. Hangi yerde ya da unvanda fark etmeksizin yardım istediğinde de halkın yararına olduğu durumda katkı sunmaya hazır olacağım.
Dünyanın birçok yerinden, ülkemizin hemen her yerinden ve güzel Edirne’mizden bana olan inanılmaz güven, en iyisini, en adilini, bilimsel ve evrensel değerlerde ortaya koymayı planladığım yönetim anlayışına inançlarından dolayı desteğiniz çok değerliydi.
Bunu hiçbir zaman unutmayacağım.

‘Her Şey Biter Edirne Bitmez’
Saygılarımla
Bülent Bacıoğlu
Cumhuriyet Halk Partisi – CHP Üyesi

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ