DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2048339-0,52%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

215 okunma

Atatürk sorusuna ‘GBT’ iddiası!

Edirne'de AK Parti Belediye Başkan Adayı Belgin İba'nın gençlerle buluşma toplantısına katılan Trakya Üniversitesi öğrencileri Cahit Emin Akarsu ve Ozan Barış Çakıl, Atatürk'le ilgili soruları üzerine ifadeleri alınıp, GBT kontrolleri yapıldığını iddia etti... Sosyal medyadan konuyla ilgili açıklama yapan öğrencilerden Cahit Emin Akarsu, "Atatürk hakkında soru sormamın bir suç olduğunu bilmiyordum. Bu nasıl böyle olabilir? Bir provokasyona sebebiyet verir mi? İnanamıyorum" dedi...

ABONE OL
27 Mart 2024 17:14
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de AK Parti Belediye Başkan Adayı Belgin İba’nın gençlerle buluşma toplantısına katılan Trakya Üniversitesi öğrencileri Cahit Emin Akarsu ve Ozan Barış Çakıl, Atatürk’le ilgili soruları üzerine ifadeleri alınıp, GBT kontrolleri yapıldığını iddia etti.
Gazeteci Altan Sancar’ın Politik Yol’daki haberine göre, haberine göre AK Parti Belgin İba’nın önceki akşam gençlerle buluşma toplantısında yaşananlar kent gündemine oturdu. Trakya Üniversitesi öğrencileri Cahit Emin Akarsu ve Ozan Barış Çakıl, iddialarına göre İba’ya Atatürk’le ilgili soru yöneltti. Soru üzerine toplantının yarıda kesilip, çıkışta da ifadeleri alındığı ve GBT’lerine bakıldığını iddia eden öğrenciler, sosyal medya üzerinden açıklama yayınlayıp tepkilerini dile getirdi.
‘ATATÜRK’LE İLGİLİ SORU SORMANIN SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM’
Öğrencilerden Akarsu, “Dün akşam AK Parti Belediye başkan adayı Belgin hanımın gençlerle buluşma toplantısına gittik. İlk başta İçişleri Bakanlığı’nın projelerini neden kendi projeleriniz olarak yansıtıyorsunuz? şeklinde bir soru sordum. Soru çok fazla kale alınmadı ve geçiştirildi. İkinci sorum olarak Belgin hanımın Atatürk Evi projesi hakkında bir soru sormak istedim. Sorunun başlangıcında sayın cumhurbaşkanının Atatürk ve İsmet İnönü’ye ‘iki ayyaş’ demesiyle cümleye girdim lakin soru yarıda kesildi ve program alelacele bitirildi. Çıkışta polis tarafından GBT’me bakıldı. Atatürk hakkında soru sormamın bir suç olduğunu bilmiyordum. Bu nasıl böyle olabilir? Bir provokasyona sebebiyet verir mi? İnanamıyorum” şeklinde konuştu.
‘ÇOK AĞRIMIZA GİTTİ’
Ozan Barış Çakıl ise kendilerine provokasyon suçlaması atılmasının çok ağırlarına gittiğini dile getirdi. Çakıl, “Arkadaşımla birlikte Belgin İba hanımın etkinliğine gittik, kendisi AK Parti’nin Edirne adayıdır. Burada benim üzüntüm, gençlerin sorularını cevaplamak için gelen adaylar bizim üstümüzde salonda çok baskı kurdular. Atatürk konuları üzerinden bize bir provokasyon suçlaması yaptılar. Bu bizim çok ağrımıza gitti. Şahsen ben Edirne’ye geldiğimden bu yana ilk kez bu kadar bir baskıyı üstümde hissettim. Biz oraya sadece Edirne ve kendimizin geleceği için sorular sormaya gittik” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ