DOLAR 45,1873 0.16%
EURO 52,8988 0.09%
ALTIN 6.722,072,00
BIST 14.382,940,50%
BITCOIN 3433232-2,10%
Edirne
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

644 okunma

Arapça değil Osmanlı Türkçesiymiş!

Lalapaşa Kaymakamlığı, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde öğrencilere verilen tablonun Arapça değil Osmanlı Türkçesi ile yazıldığını açıkladı. Açıklamada İstiklal Marşı'nın neden Türkçe değil de eski dilde yazılmış versiyonunun dağıtıldığı sorusu konusuna açıklık getirilmedi.

ABONE OL
16 Mart 2026 15:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lalapaşa Kaymakamlığı, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde öğrencilere verilen tablonun Arapça değil Osmanlı Türkçesi ile yazıldığını açıkladı. Açıklamada İstiklal Marşı’nın neden Türkçe değil de eski dilde yazılmış versiyonunun dağıtıldığı sorusu konusuna açıklık getirilmedi.
Lalapaşa Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şunlara yer verildi:
“12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” etkinliklerinde Kaymakamlığımız tarafından İstiklal Marşımızı güzel okuyan iki öğrencimize günün anısına hatıra olarak Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşımızı yazdığı Osmanlı Türkçesi hali armağan olarak verilmiştir.
Haber siteleri ve sosyal mecrada yapılan haberlerin bağlamından koparılmaması adına bilgilendirme gereği duyulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

    En az 10 karakter gerekli
    Özhanlar Mobilya