DOLAR 33,9889 0.27%
EURO 37,8676 0.69%
ALTIN 2.823,640,52
BIST 9.572,53-1,17%
BITCOIN 1986542-2,36%
Edirne
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

150 okunma

Ankara’dan ‘genç delikanlılara’ ziyaret

Edirne'de bir dizi ziyarette bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu 'genç delikanlılar' olarak nitelendirdiği Huzurevi sakinleriyle buluşup, hareket kabiliyetlerini arttırmaya yönelik fizyoterapi öğrencileri eşliğinde hayata geçirilen projeyi izledi…

ABONE OL
23 Mayıs 2024 17:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de bir dizi ziyarette bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu Huzurevi sakinleriyle buluşup, hareket kabiliyetlerini arttırmaya yönelik fizyoterapi öğrencileri eşliğinde hayata geçirilen projeyi izledi.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, Edirne’ye gelerek bir dizi ziyarette bulundu. Edirne Valisi Yunus Sezer’i makamında ziyaret ederek güne başlayan Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, daha sonra Huzurevi’ne giderek kurumun yaşlı sakinleriyle bir araya geldi. Huzurevi sakinleriyle bir süre sohbet eden Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, daha sonra Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Edirne Huzurevi Müdürlüğü’nün iş birliğiyle başlatılan ‘Kanka-Tek’ projesini inceledi.


GENÇLERİN YAŞLILARLA OYNADIĞI OYUNLARI İZLEDİ
Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, teknoloji temelli aktivitelerle, yaşlı bireylerin beden ve zihin sağlığının korunmasının amaçlandığı projede, öğrencilerin yaşlılarla oynadığı ‘havaya çiz’, ‘ışıkları söndür’ ve ‘meyveleri kes’ oyunları izledi. Bakan Tarıkdaroğlu’na Huzurevi’ndeki ziyarette, Edirne Valisi Yunus Sezer ile AK Parti İl Başkanvekili Aydoğan Akıncı eşlik etti.


‘EDİRNE’DE OLMAKTAN MEMNUNİYET DUYUYORUM’
Ziyaretle ilgili konuşan Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, “Bugün serhat şehrimiz, Osmanlı’nın başkentliğini yapmış, çok kıymetli ilimiz Edirne’mize, kıymetli bakanımız Mahinur Göktaş’ın selamıyla geldik. Burada sayın valimiz ve il başkanımızla birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Edirne’deki mevcut durumunu yerinde görüp, istişare ve değerlendirme toplantılarını yapmak üzere buradayız. Şu an itibariyle bulunduğumuz Huzurevi’mizde çok güzel bir projemiz hayata geçti. Onu burada yerinde izleme ve görme fırsatını yakaladık. Fizyoterapist öğrenci arkadaşlarımızın, genç delikanlılarımızla bir arada olup, onlara haftada bir hareket kabiliyetlerini geliştirici, aynı zamanda da onlarla hem hal olup yakınlık kurma, onların kendilerini yalnız hissetmemeleri anlamında destek olmaları için güzel bir proje. Serhat şehrimiz Edirne’de olmaktan duyduğum memnuniyeti bir kere daha ifade ediyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum” dedi.


Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, daha sonra Çocuk Evleri ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nü ziyaret edip, yetkililerden bilgi almasının ardından kentte ayrıldı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ