DOLAR 32,2577 -0.03%
EURO 34,7361 -0.06%
ALTIN 2.392,93-0,30
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 1986929-2,24%
Edirne
19°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

284 okunma

Altunhan ailesinde ‘avukatlık’ gururu

Edirne Barosu stajyer avukatlarından Batıkan Altunhan, tamamlanan staj döneminin ardından yemin edip cüppesini giyerek mesleğe resmen adım attı…

ABONE OL
5 Ocak 2024 18:00
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Barosu stajyer avu-katlarından Batıkan Altunhan, tamamlanan staj döneminin ardın-dan yemin edip cüppesini giyerek mesleğe resmen adım attı.
Edirneli iş insanı Gökhan Altunhan’ın oğlu Batıkan Altun-han, tamamladığı staj döneminin ardından Edirne Barosu’nda düzenlenen törenle avukatlık mesleğine adım attı. Törende Altunhan’ı ailesi ve meslektaşları yalnız bırakmadı. Meslek yemini eden Batıkan Altunhan’a, yanında staj yaptığı Avukat Caner Eygül ve Baro Başkanı Gökhan Karakoç tarafından avukatlık cüppesi giydirildi, Baro Başkan Vekili Avukat Aygün Ulubey Ergüden tarafından avukatlık ruhsatı takdim edildi. Törene Edirne Baro Başkanı Gökhan Karakoç, Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak da katıldı


Törende konuşan Baro Başkanı Avukat Gökhan Karakoç, genç Avukat Altunhan’ı tebrik ederek; “Böyle kıymetli, böyle tarihsel sorumluluğu yüksek bir mesleğe adım atarak avukatlık hak, yetkililiğini ve sorumluluğunu bugün itibariyle kullanmaya başlayacak olan kıymetli kardeşimin, yıllar evveline dayanan azmi, ideali, kararlılığı, sebahati ve bugünlere kendisini taşıyan güzel düşünceleri için şükranlarımı sunuyorum. Batıkan gibi iyi yetişmiş, iyi ahlaklı, etik değerlere bağlı meslektaşların baromuza intikaliyle, katılımıyla Edirne Barosu savunma ordusu daha da büyüyecek, daha da güçlenecektir inşallah” dedi.


Avukat Batıkan Altunhan da Edirne Barosu’nun cumhuriyetçi, laik ve Atatürk ilke ve inkılaplarına her zaman sahip çıktığına vurgu yaparak, gururunu ve mutluluğunu dile getirdi. Altunhan; “Edirne Barosu, her zaman cumhuriyetçi, laik, Atatürk ilke ve inkılaplarını bu ülkede ayakta tutmaya çalışan bir hukuk ordusu oluşturmuştur ve bu mücadelesini her zaman çekinmeden yapmaya devam etmiştir. Ben de bugün bu hukuk ordusuna katıldığım için çok mutluyum ve gururluyum” diye konuştu.


Avukat Caner Eygül de, kendisi için de özel bir gün olduğunu anlatarak, “9 yıllık meslek hayatımda, benim de ilk stajyerim Batıkan’a cübbe giydirmek kısmet oldu. Kendisi, baromuza geldiği ilk günden itibaren davranışlarıyla, dürüstlüğüyle ve çalışkanlığıyla tüm meslektaşlarımızın beğenisini kazandı ve hatta stajının son dönemlerine doğru ‘Senin stajın ne zaman bitecek’ gibi konuşmalar olmaya başladı. Çünkü bunun sebebi de kendisi; her gün bıkmadan, usanmadan sabah 08.00’den gece 23.00’e 00.00’a kadar, hep hukuk camiamızın ve baromuzun içindeydi. Ben, bunun için ona ayrıca teşekkür ediyorum. Ailesine böyle bir evlat yetiştirdiği için ayrıca teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ