DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18415020,43%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

211 okunma

Akça, dualarla anıldı

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği, Muharrem ayı dolayısıyla gerçekleştirilen programda, geçtiğimiz gün vefat eden İl Göç İdaresi İkamet Çalışma Grup Başkanı Selim Akça'yı dualarla anılarak, aşure dağıtıldı…

ABONE OL
21 Temmuz 2024 17:14
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği, Muharrem ayı dolayısıyla gerçekleştirilen programda, geçtiğimiz gün vefat eden İl Göç İdaresi İkamet Çalışma Grup Başkanı Selim Akça’yı dualarla anılarak, aşure dağıtıldı.


Derneğin, eski kitap kafe olarak kullanılan binasında, Muharrem ayı dolayısıyla dua ve aşure ikramı programı düzenlendi. Programda, geçtiğimiz günlerde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kay-beden Edirne İl Göç İdaresi İkamet Çalışma Grubu Başkanı Selim Akça da anıldı. Programa, Edirne’de okuyan yabancı öğrencilerle katıldı. Programda, Eski Cami emekli imamı Metin Uluocak dua okudu.


Programla ilgili konuşan Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan, aşurenin birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu belirtip, “Aşure birlik ve beraberliğin bir sembolü. Uluslararası öğrencilerimiz de bu ülkeden öğrencilerle bir aşure gibi bir araya gelip birlik ve beraberlik oluşturuyorlar. Edirne’de 80’e yakın farklı ülkede uluslararası öğrencimiz var. Bugün de burada aramızda Kuzey Makedonyalı, Batı Trakyalı, Türk-menistan, Kosova ve Arnavutluk’tan öğrencilerimiz var. Gelip burada hem kendilerine abilik yapmış Selim Akçay’ı anmak, dualarla eşlik etmek istediler. Hem de Muharrem ayında bir araya gelip kutlamak istedik” diye konuştu.


Okunan duaların ardından programa katılanlara aşure dağıtıldı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ