DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BIST 8.908,470,40%
BITCOIN 2298968-1,42%
Edirne
19°

AÇIK

15:46

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

215 okunma

Akademi ayağa düşmesin!

Akademide nitelik düşüklüğü ve çürümeye dikkat çekmek amacıyla baştan sona kurmaca bir makale yazan profesörün makalesi bilimsel bulunarak yayınlandı… Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İşletme Bölümü'nden Prof. Dr. Recai Coşkun'un iddiasına göre, makalesine Hurafe Yayınları, Remziye'nin Kitabevi gibi uydurma kaynakçalar ekleyerek, Trakya Üniversitesi'nden Prof. Dr. N. M.'nin çıkardığı. Social Sciences Research Journal (SSRJ) adlı uluslararası hakemli dergiye gönderdi… Makaleyi, “Bilimsel” bulan dergi, 1 Kasım 2013 tarihinde bu kurmaca makaleyi bilimsel yayın kabul ederek yayınladı…

ABONE OL
14 Kasım 2023 17:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Akademide nitelik düşüklüğü ve çürümeye dikkat çekmek amacıyla baştan sona kurmaca bir makale yazan profesörün makalesi bilimsel bulunarak yayınlandı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İşletme Bölümü’nden Prof. Dr. Recai Coşkun’un iddiasına göre, ma-kalesine Hurafe Yayınları, Rem-ziye’nin Kitabevi gibi uydurma kaynakçalar ekleyerek, Trakya Üniversitesi’nden Prof. Dr. N. M.’nin çıkardığı. Social Sciences Research Journal (SSRJ) adlı uluslararası hakemli dergiye gönderdi. Ma-kaleyi, “Bilimsel” bulan dergi, 1 Kasım 2013 tarihinde bu kurmaca makaleyi bilimsel yayın kabul ederek yayınladı. Derginin bu tür kaç makale yayınladığı, hak etmediği halde kaç kişinin doçent olup profesörlüğe yükseldiği ise bilinmiyor.


“DUR DEMEK GEREKİYORDU”
Çarpıklığı ve niteliksizliği dile getiren Prof. Coşkun, “Doçentlik dosyalarını değerlendiriyoruz. Mantık olarak kopuk, şiirsel ifadelerle süslü makaleler geliyor. 5 kişilik jüriden 3’ünün oyunu alan doçent oluyor. Makaleler, bize gelmeden önce ‘kör hakem’ denilen, hakemlerin birbirini görmediği 2 kişilik jüriden geçer. Biz özgünlüğünü değerlendirip, doçent olup olmayacağı kararını veriyoruz” diyor.
İDDİA : “DERGİNİN SAHİBİ TRAKYA ÜNEVİRSETİSE’NDE PROFESÖR”
Prof. Dr. Recai Coşkun’un iddiasına göre SSRJ dergisini, Trakya Üniversitesi’nden Prof. Dr. N. M. çıkarıyor. Makaleler ücretle yayınlanıyor. Coşkun, yayın için kendisinin 500 TL ödediğini belirterek, “Şimdi 1000 TL olmuş. Makalem, hakem değerlendirmesine girdi. Yazım hatası gibi küçük düzeltmeler önerdiler. Düzeltip, tekrar yükledim. 1 Kasım 2023’te onaylayıp, yayınladılar. Baştan sona kurmacaydı. Hakem heyeti belli ki makaleyi hiç okumamış. Hakemliğin hakkını veren ve çok güzel araştırmalar yapan akademisyenlerin çalışmaları ayrı tutuyorum. Ama akademik unvanlar, makale yayın sayısı ile ölçülüyor. Herkesin erişimi olan dergiler bu nedenle artık Türkiye’de de para talep ediyor. Akademi çok rahatsız. Buna bir dur demek gerekiyordu” diye konuştu.
Hakem heyeti onayıyla bilimsel dergide yayınlanan kurmaca, “Bilgelik Olarak Dijital İşletmecilik” adlı makalede sıradan insanların bile inanmayacağı şu ifadeler yer alıyor.
SUÇ VE CEZA’YI OKUMAMIŞLAR
“Hz. İsa’yı çarmıha gerenler, Dostoyevski okumamış! Suç ve Ceza’dan haberleri yok. Türkiye’de dijital işletmecilik bilgeliğini ilk kavrayan şirket, Digitürk… Weber, heder oldu. Keşke Rickert’e hiç bulaşmasaydı. Marks, mumyalansa da Sovyetler’de elektrikler sürekli kesilince, koktu.
STALİN MEVT-ÜL MORT OLDU
Stalin, kendini tüyleri yolunmuş tavuk sanarak, cinnet geçirip mevt-ül mort oldu. Humeyni, tıpkı Salman Rüşti’ye yaptığı gibi bu zındığın başına 10 milyon dolar ödül koymuş. Dante’nin mezarı yüzlerce mezar soyguncusunun talanına uğradı.
DİYALEKTİK AMUDA KALKTI
Hegel diyalektiği ayağa kaldırmaya çalışırken, diyalektik amuda kalkmıştı. Taso ve Pikaçu’nun Türkiye güvenliğine tehditleri duyulmadı. Hakkında idam kararı çıkan Voltaire, İsviçre’de dağ yamacında tarla alıp, gariban ve fukaralara toplu konut yaptı.
NİNELERİMİZİN YAŞMAĞI
Foucault Sarkacı, keşke Yerebatan Sarnıcı’nda kurulsaydı. İstanbul’a yakışmaz mıydı? Bilimsel bilginin uçsuz bucaksız derinliklerinde interstellar olduk. Tıpkı banknot ile coin gibi. Newton’un evreni, bize ninemizin duman kokulu, el örmesi yaşmağı kadar uzak. Einstein’in harikulade MC karesi, karadelikler bile sıradanlaştı.
TEOMAN GİBİ PARAMPARÇA
Marks’ım iki gözüm, babamın fabrikaları ve her şeyimle yanındayım. Alkolden hemoroit olunca, nazik organı oturmasına müsaade etmedi. Saç sakal karıştı. Teoman’ın dediği gibi paramparça. Jane Austen, Edirnekapılı Yosma gibi çöpçatanlık yaptı. Küçük Emrah’ın acılarını, sıfır beden kompleksini, Gogol’un burnunu bilmezler.
BİLİMSEL MAKALENİN KAHKAHALIK KAYNAKÇASI
■ Yönteme karşıyım, hepsi Popper’in yüzünden, Bilimsel Anarşizm Yayınevi.
■Tarihin sonunu getiren son adam kimdi? Hurafe Yayınları
■ Ben senin için mi kavga ettim, kurt köpeğimin tanıklıkları, Gamalı Haç Yayıncılık
■ Nitelin hali ne olacak? Desem Bir Türlü Demesem Bin Dert, Toplumsal Araştırmalar
■ Klasik felsefe ölürken bilimsel felsefe yükseliyor, Remziye’nin Kitabevi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ