DOLAR 32,2609 0.01%
EURO 34,6861 -0.1%
ALTIN 2.400,540,02
BIST 10.275,69-0,59%
BITCOIN 2013237-1,91%
Edirne
26°

KAPALI

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

191 okunma

ADD’den kurucu başkana vefa

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şubesi, 31 Ocak 1990 tarihinde öldürülen derneğin kurucu başkanı Muammer Aksoy'u ölümünün 34'üncü yıldönümünde andı… Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Gökay Bilgin'in okuduğu açıklamada, "Türk Ulusu'nun siyasi cinayetlere kurban giden yiğit evlatlarını da, katilleri ve azmettiricilerini unutturmayacağına ve hesabını bir gün mutlaka soracağına yürekten inanıyoruz" dedi…

ABONE OL
31 Ocak 2024 17:36
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şubesi, 31 Ocak 1990 tarihinde öldürülen derneğin kurucu başkanı Muammer Aksoy’u ölümünün 34’üncü yıldönümünde andı.
Türkiye genelinde gerçekleştirilen Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında, ADD Edirne Şubesi, derneğin kurucu genel başkanı Muammer Aksoy’u ölümünün 34’üncü yıldönümünde, basın açıklamasıyla andı. Açıklamaya dernek üyelerinin yanı sıra CHP Edirne Belediye Başkan aday adayları Şükrü Ciravoğlu ve Filiz Gencan Akın da katıldı. ADD Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Gökay Bilgin’in okuduğu basın açıklamasında, faili meçhul siyasi cinayetlere kurban gidenleri ve azmettiricilerinin unutturulmayacağı belirtildi.


‘ASIL STRATEJİ ULUSAL BİRLİK VE BERABERLİĞİ PARÇALAMAK’
Aksoy’un, ADD’yi kurduğundan 8 ay sonra cinayete kurban gittiğinin belirtildiği açıklamada, “Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kurduktan sadece 8 ay sonra, 31 Ocak 1990 akşamı aramızdan alınan Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy’un, cenaze töreninde fotoğrafını taşıyan ve 3 yıl sora 24 Ocak 1993 sabahı otomobiline konulan bomba ile yaşamdan, ailesinden, mücadelesinden koparılan Kemalist Devrimci Kalpaksız Kuvvacımız Uğur Mumcu’nun katledilmeleri ülkemizi bugünlerin karanlığına taşıma amaçlı seri aydın cinayetlerinin zirve noktasıdır. Ulus Devletleri; devşirdiği sözde aydınlar, gazeteci kılıklı işbirlikçileri ve kimi siyasiler aracılığı ile mikro milliyetçilik ve mezhepçilik tuzaklarına düşürerek ulusal birlik ve beraberliklerini dağıtıp parçalamak emperyalizmin kadim stratejisidir” denildi.


‘CİNAYETLER ULUSU DERİNDEN YARALMIŞTIR’
Emperyalizmin topluma önderlik eden kişileri yok ettiğine vurgu yapılan açıklamada, “Her yıl 24 – 31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası’nda Devrim Şehitlerimiz’i çeşitli etkinliklerle anarken hem bu emperyal tuzakların perde arkasını ulusumuza göstermeye çabalıyor, hem nedenlerini ve sonuçlarını irdeliyor, hem de Laik Cumhuriyetimiz’i ilelebet payidar kılma yolunda dersler çıkarıp Gençliğe Hitabe’den aldığımız görev bilincini pekiştirmeye çalışıyoruz. Hukuki olarak hâlâ aydınlatıl(a)mamış olan failleri pek meşhur bu siyasi cinayetlerin ulusumuzu derinden yaraladığı ne kadar gerçekse, Laik Cumhuriyet düşmanlarını, çok uluslu tekelleri, hukuk devleti karşıtlarını, kadın haklarından, aklın özgürleşmesinden, özgür bireyden, örgütlü toplumdan ve Uluslaşma bilincinden korkan karşı devrimciler ile Türkiye’yi Kemalizm’in “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” rotasından saptırıp yeni Osmanlıcılık ham hayali ile Orta Doğu bataklığında soluksuz bırakmak isteyenleri çok sevindirdiği de bir o kadar gerçektir” ifadeleri kullanıldı.


‘ULUSUN YİĞİT EVLATLARINI UNUTTURMAYACAĞIZ’
Siyasi cinayetlere kurban gidenlerin unutturulmayacağının da belirtildiği açıklamada, “Türk Ulusu’nun siyasi cinayetlere kurban giden yiğit evlatlarını da, katilleri ve azmettiricilerini de unutturmayacağına ve hesabını bir gün mutlaka soracağına yürekten inanıyoruz.
Atatürkçü Düşünce Derneği olarak; Kemalizm’in namus sesini bir sis çanı gibi yurdumuz semalarına asarak yeniden Atatürk Cumhuriyeti’ne ulaşma kararlılığımızla yitirdiğimiz bütün vatanseverlerimizi minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Mücadeleleri ışığımız, yolları yolumuzdur” denildi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ