DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22358752,21%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

269 okunma

25 KASIM VE EDİRNE HALKI

ABONE OL
10 Haziran 2024 13:53
1

BEĞENDİM

ABONE OL

25 Kasım Stadı yıkılmak için gün sayıyor.

Edirne Kent Konseyi geçtiğimiz hafta 25 Kasım Stadı önünde yaptığı basın açıklamasında yıkılacak olan stadın geleceği için verdiği mesajlarda Edirne halkının beklentilerini tercüman oldu.

Edirne Kent Konseyi Başkanı Özer Demir, bölgede yapılacak düzenlemeye kentlilerin de dahil edilmesi gerektiğinin altını çizerek;

“Bu alan çok amaçlı yeşil alan/kent parkı olmalı, Edirne halkının nefes aldığı, konserlerin, mitinglerin, festivallerin yapılacağı şekilde düzenlenmelidir. Nasıl ki Selimiye’nin çevresi tarih kenti Edirne’ye yakışır şekilde düzenlendiyse, bu alan için de kentlinin isteklerine ve kentin dokusuna uygun bir proje için yarışma düzenlenmelidir” dedi.

Üstteki EKK’nın açıklamasına kimsenin itiraz etmeyeceği ve Edirne’de yaşayanların tamamının onay vereceğini düşünüyorum.

Endişelerimiz de yok değil 25 Kasım Stadı’nın geleceği için. Edirne Valisi’nin de Edirne’nin en üst kamu yöneticisi olarak vermiş olduğu “25 Kasım Stadı yeşil alan olacaktır” mesajının yerinde olmasını diliyoruz.

Edirnelileri endişelenmeye iten en önemli nedenlerden birisi Söğütlüğün geleceğinin Edirnelilerin düşünceleri alınmadan ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla Millet Bahçesi olarak düzenlenmek için Edirne halkının kullanımına kapatılmasıdır.

Söğütlük kullanıma kapandıktan sonra gelen tepkilerin hiç biri dikkate alınmadı ve yüz milyonlarca lira Söğütlüğün içine gömüldü. Kim verdi bu Millet Bahçesi kararını, amaç neydi, perde arkasında dönen pazarlıklar nelerdi, halen belirsizliğini koruyor Edirne halkının gözünde.

Şimdi 25 Kasım Stadı için de Edirne halkının kent içinde en fazla ihtiyacı olan yeşil alan olacak sözleri Edirnelileri umutlandırdığı gibi Söğütlük örneği endişelendiriyor da.

Gelişmeleri yakından izleyecektir 25 Kasım Stadı’nın yıkılmasından sonra Edirne halkı ve Edirne’yi sevenler, gönül verenler.

Başka Edirne yok biline.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ