DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20379286,30%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

232 okunma

23 Nisan mesajları

 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı dolayısıyla başta Edirne Valisi Yunus Sezer olmak üzere siyasiler, kamu ve kuruluş temsilcileri mesaj yayınladı

ABONE OL
23 Nisan 2024 09:49
5

BEĞENDİM

ABONE OL

 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı dolayısıyla başta Edirne Valisi Yunus Sezer olmak üzere siyasiler, kamu ve kuruluş temsilcilerinin yayımladıkları mesajlar şöyle:

EDİRNE VALİSİ YUNUS SEZER

Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millete devredildiği ve millet iradesinin topyekûn temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz.

Dünyada ilk defa çocuklara armağan edilen bayram olma özelliğini taşıyan ve tüm dünya çocuklarının ülkemizde buluştuğu gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, “Milletimizin aydınlık geleceği ve demokrasiyi omuzlarında yükseltecek nesil” olarak görülen çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmiştir.

“Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir.” diyenGazi Mustafa Kemal Atatürk, çocuklarımızın ve onları yetiştirmenin milletimizin geleceği için ne denli önemli olduğunu bu veciz sözlebir kez daha dile getirmiştir.

Büyükleri olarak bizler degeleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu yaşayabilmesi, çağın gereklerinden ziyadesiyle istifade edebilmesi, donanımlı, yetenekli ve şuurlu nesiller olarak yetişmesi için her türlü tedbiri alacağız, sizlerin daha güzel, daha sağlıklı, daha güvenli yarınlara ulaşmanız için var gücümüzle çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Necip Milletimize hizmette bulunan ve ebediyete intikal eden Türkiye Büyük Millet Meclisi mensuplarını, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, aramızdan ayrılan şanlı gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm dünya çocuklarına ve bütün insanlığa barış, refah ve huzur getirmesini diliyorum.

CHP EDİRNE MİLLETVEKİLİ EDİZ ÜN

Milli iradenin kalbi, bağımsızlık savaşımızın taşıyıcısı Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 104’üncü yılını kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi Türk Milletinin iradesinden aldığı güçle yalnız milletinin kaderini değiştirmekle kalmamış, bütün mazlum halklar için öncü ve örnek olmuştur. 23 Nisan’lar çocuklarımız için sevinç milletimiz için övünç günüdür.

Yokluklar ve zorluklar içinde Meclisimizi açan, bağımsızlık savaşı veren, bitmiş bir saltanatın peşinden genç ve güçlü cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını her zaman şükranla anacak, yollarında hiç durmadan yürümeye devam edeceğiz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Türk’ün ateşle imtihan edildiği günlerde açılmıştır. O günlerde bir kahraman çıkar ve bütün ulusun kaderini değiştirir. O kahraman birçok mazlum ulus için de örnek olacak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu özel günü ülkesinin geleceği olarak gördüğü çocuklara armağan ederek ne kadar büyük bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Meclisin açılmasını önlemek, milletin azim ve kararlılığıyla geleceğini kurtarmasının önüne geçmek için sadece işgalciler değil saray ve sarayın desteklediği hainler de çok çaba göstermiştir. Ama hiçbiri başarıya ulaşmadı. Zor günlerden, zor yollardan geçildi ve zafere ulaşıldı.

TBMM gazi bir Meclistir. Ulusal Kurtuluş mücadelesi bu Meclis’te verilmiş, cumhuriyet bu Mecliste Kurulmuş, ülkemizi ileriye taşıyan devrimler bu mecliste kabul edilmiştir. Bunun için bugünde aynı kararlılıkla milli iradenin kalbi olarak durmaktadır.

TBMM’nin açılışının 104’üncü yılında Cumhuriyetimizi kuran Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla şehit ve gazilerimizi saygı, hasret ve minnetle anıyor; başta geleceğimiz olan çocuklarımız olmak üzere milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

CHP EDİRNE MİLLETVEKİLİ AHMET BARAN YAZGAN

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının bu yıl 104. yılını kutluyoruz. 23 Nisan 1920, yalnızca Anadolu için değil, tüm dünya için önemli bir tarihtir. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın lideri ve cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, geleceğin başkenti Ankara’da, Anadolu’nun dört bir yanından temsilcilerle 23 Nisan 1920’de, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ parolasıyla TBMM açıldı. İşgale karşı topyekun direnen ve antiemperyalist mücadele yürüten Türk halkı, 23 Nisan 1920’de egemenliğini eline aldığını tüm dünyaya duyurdu. Bu anlamda Meclisimiz, bağımsızlık savaşımızın merkezi olarak, eşsiz özelliğiyle de dünyanın tüm mazlum milletlerine örnek oldu. Bu tarih, ‘Egemenlik öyle bir nurdur ki onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar, yok olur. Milletin esareti üzerine kurulmuş müesseseler, her tarafta yıkılmaya mahkumdur’ diyen Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza hediye edildi. Meclisi işlevsizleştiren, ulusal egemenliğin altını boşaltan, çocuklarımızın geleceğini çalan anlayışa karşı mücadelemiz her daim sürecek. Çocuklarımız için çalışmaya devam edeceğiz. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ilk Meclisimizin üyelerini ve kahramanlarımızı saygıyla anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın 23 Nisan.

İYİ PARTİ EDİRNE MİLLETVEKİLİ PROF. DR. MEHMET AKALIN

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gururla kutluyoruz. Aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıl dönümünü de coşkuyla anıyoruz.

Bu özel günde, çocuklarımızın mutluluğu ve geleceği için bir araya gelmenin ve dayanışmanın önemini bir kez daha vurguluyoruz. Onların umutları ve hayalleri, ülkemizin aydınlık yarınlarının teminatıdır. Geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımıza sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir gelecek diliyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturan ulusal egemenlik ilkesinin ışığında, demokrasimize ve cumhuriyetimize sahip çıkmanın önemini bir kez daha hatırlıyoruz. Milletimizin iradesiyle şekillenen bu büyük mirası korumak ve gelecek nesillere taşımak için var gücümüzle çalışacağız.

Bu anlamlı gün vesilesiyle Kurtuluş Savaşı’nın önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun çocuklara armağan ettiği bu bayramı da büyük bir minnet ve şükranla anıyor, başta çocuklarımız olmak üzere tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluk dolu günler diliyorum.

CHP EDİRNE İL BAŞKANI SAMET KAHRAMAN

Mustafa Kemal Atatürk “ Türk Milletinin geleceği, bu günkü çocukların doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmiyle büyük ve parlak olacaktır “ sözüyle çocuklarımıza olan güvenini ortaya koymuştur, diyen CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman yaptığı açıklamada, şunları öyledi:

“Ulusal Bağımsızlığımıza kavuştuğumuz 23 Nisan 1920 tarihinde açılan TBMM’nin  104. Yıldönümünü ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği bu anlamlı günü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Çocuklarımızın çocukluklarını yaşayacağı, barış ,kardeşlik ve dayanışma duygularıyla ,gelecek kaygısı duymayacakları bir ortamda büyümeleri  dileğimle, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor,Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum.”

AK PARTİ EDİRNE İL BAŞKAN VEKİLİ AYDOĞAN AKINCI

AK Parti Edirne İl Başkan Vekili Aydoğan Akıncı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümününü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Başkan Akıncı, geçmişten bugüne çocukların geleceğe olan umudu ve Türkiye’nin aydınlık yarınlarına olan inancının simgesi olan bu anlamlı günü coşkuyla kutladıklarını ifade etti.

Akıncı, ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının üzerinden 104 yıl geçti ancak o günün heyecanı ve coşkusu hala tazeliğini koruyor. Meclisimiz, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin bir simgesi haline gelmiş, milletimizin iradesini temsil etmiş ve geleceğe olan inancını pekiştirmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu bayram, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın umudu ve sevincidir’ dedi.

Geleceğin teminatı olan çocukların eğitimine ve mutluluğuna verilen önemin altını çizen Akıncı, ‘Bugün, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çocukların haklarına saygı duyulması ve eğitimlerinin en iyi şekilde sağlanması için çaba gösteriyoruz. Çocuklarımızın mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir geleceğe sahip olması için çalışıyoruz’ diye konuştu.

Son olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. yıl dönümü ile birlikte tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik eden Akıncı, ‘İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı sevgiyle selamlıyor, gözlerinden öpüyorum’ şeklinde sözlerini tamamladı.

SAADET PARTİSİ EDİRNE İL BAŞKANI AV.SİNAN TEKİN

Türkiye Büyük Millet Meclisi, işgal edilmiş vatan topraklarını kurtarmak ve bu topraklar üzerinde bağımsız bir devlet kurmak üzere 23 Nisan 1920 tarihinde kurulmuştur. Milli Mücadelenin öncüsü olan TBMM, milletin bağımsızlık konusundaki sarsılmaz iradesinin bir yansımasıdır.Bu vatan bize bir miras değil ecdadımızın canları pahasına bıraktığı kutsal bir emanettir. Bize düşen sorumluluk bu emaneti en güzel şekilde gelecek nesillere bırakmaktır. Bu yüzden kısır çekişmeleri bir kenara bırakıp, elbirliği ile Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni bir Dünya’yı kuracak kararlılığı ortaya koymalıyız. Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en büyük miras mutlu, huzurlu, müreffeh bir ülke; Batı’ya uydu değil, dünyaya liderlik yapacak bir Türkiye olmalıdır. 23 Nisan aynı zamanda çocuklarımıza armağan edilmiş bir bayramdır. Çocuklarımız değerli varlığımız ve geleceğimizin teminatıdır. Ahlaki ve manevi değerlere bağlı, vatan ve millet sevgisiyle büyüyen bir nesil yetiştirdiğimiz takdirde geleceğimiz güvencede olacaktır.Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

EDİRNE TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI SEZAİ IRMAK

Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kuruluşunun 104. Yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’miz, milli irademizin bir göstergesi, özgür Türkiye Cumhuriyeti’mizin yapı taşıdır.Türk Milleti, muazzam bir hürriyet mücadelesinden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla yeni bir devleti tarih sahnesine çıkarmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına emanet edilmiş bir miras olarak her zaman yaşayacak, demokrasinin ve bağımsızlığın simgesi olmaya devam edecektir.

Sevgili çocuklar,

Cumhuriyet’imizin geleceğini sizlere emanet etmekten mutluluk duyan, milli egemenliğin ilan edildiği günü sizlere bayram eden bir milletin çocukları olduğunuzu hatırlayın ve gurur duyun. Sizler ülkemizin geleceği ve umudusunuz.

Bizlere düşen temel görev, 23 Nisan ruhunu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi kimliğini sonsuza kadar canlı tutmaktır. Türk milleti yaşadıkça, Gazi Meclisimizvarlığını sonsuza dek devam ettirecek; dünya çocuklarına umut ve ilham veren özgürlük ve bağımsızlık simgesi olarak varlığını sürdürecektir.

Çocuklarımıza mutlu, aydınlık ve özgür yarınlar bırakmak, milli ve manevi değerlerimizi, inancımızı, birlik ve beraberliğimizi korumak, savunmak, yaşamak ve yaşatmak ile mümkündür.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu büyük mirası bize armağan eden tüm büyüklerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”

EDİRNE TİCARET BORSASI

ÖZAY ÖZTÜRK YÖNETİM KURULU BAŞKANI – FERUDUN ÇATALÇEKİÇ MECLİS BAŞKANI

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve Ulu Önder Atatürk’ün, tüm dünya çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104.üncü yılını milletçe kutlamanın kıvanç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyor, Türk ve Dünya çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyor ve başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı için canını vermiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.

EĞİTİM İŞ SENDİKASI EDİRNE ŞUBE BAŞKANI MURAT AKÇAY

Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir!

23 Nisan’da Çocuklarımızın Yaşadığı Sorunlara Kalıcı Çözümler Üretelim

Bugün, bu toprakların insanlarının tebaa olmaktan ulus olmaya geçtiğinin tescillenmesinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Meclisinin kurulmasının 104. yılıdır. Bugün, dünyada çocuklara bayram adamış tek ulus olmanın kıvancını yaşamanın günüdür.

Ulusun onurunu ve özgürlüğünü korumak için Büyük Önder Atatürk’ün Anadolu’da yaktığı bağımsızlık ışığı, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla tüm yurdu aydınlatmıştır.

Atatürk’ün önderliğinde bir yandan Kurtuluş Savaşı’nı yürütürken, öte yandan Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, devrimlerin gerçekleştirilmesinde yaşamsal rol üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenliğin vücut bulduğu, demokratik rejimimizin temel kurumu olmuştur.

Ancak, çağdaş demokrasilerde rejimin temelini oluşturan yasama-yürütme-yargıdan oluşan kuvvetler ayrılığı ilkesi, AKP iktidarı döneminde yok edilmiştir. TBMM büyük yara almıştır. Milletin egemenliğinin üssü olan TBMM sembolikleştirilmiş, ülke KHK’larla yönetilir hale gelmiştir. AKP iktidarları süresince Cumhuriyet’in, eğitimden kültüre, sosyal ve demokratik haklardan adalete kadar tüm kazanımları sistematik biçimde geriletilmiştir.

Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gün olan 23 Nisan’ı, bayram olarak armağan ettiği çocuklarımızın korunması konusunda da siyasi iktidar üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmemektedir.

Çocuklarımız çağdaş, bilimsel, laik, kamusal eğitim alamamaktadır. Çocuk işçi sayısı, her geçen gün artmakta, hatta meslek okulları, MESEM’ler, kayıtdışı istihdama göz yumma politikaları vesilesiyle çocuk işçilik sıradanlaştırılmaktadır. Çocuklarımız, barınmadan sağlığa kadar birçok temel hakkına erişmekten uzaktır.

Okul çağında olmasına rağmen, sokaklarda, tarlada, fabrikada çalıştırılan, şiddetin, istismarın, zorla ve erken yaşta evliliklerin kurbanları olan milyonlarca çocuk bulunmaktadır.

Resmi istatistik kurumu TÜİK’in verilerine göre 2022’de 720 bin kız çocuğunun okuldan ayrıldığı görülmektedir.  Yine TÜİK verilerine göre, 2022 yılında 16-17 yaş grubunda evlenen kız çocuklarının sayısı 23 bin 906’dır.

Çalışma hayatında 2 milyona yakın çocuk işçi bulunmakta ve çocuk işçilerin yaklaşık yüzde 80’i kayıt dışı çalıştırılmaktadır. 2013-2023 yılları döneminde en az 671 çocuk iş cinayetinde yaşamını yitirmiştir.

Okullaşma oranlarındaki yetersizlik çözülememiş bir sorun olarak ortada durmaktadır. İstatistiklere göre, ilkokul ve ortaokulda okullaşma oranlarında çok ciddi bir düşüş yaşanmıştır. 2013-2014 eğitim öğretim yılında okullaşma oranı ilkokullarda yüzde 99.57 iken, 2022-2023 eğitim öğretim yılında bu oran yüzde 93,85’e düşmüştür. 2013-2014 eğitim öğretim yılında yüzde 99.61 olarak gerçekleşen kız çocuklarının okullaşma oranı ise yüzde 93,82’ye gerilemiştir. Bu rakamlar, çocukların eğitim hakkından mahrum bırakıldığını ortaya koymaktadır.

Çocuk istismarı, çocuklara yönelik cinsel saldırı suçları, ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyenlerin aksine yaygın ve sistematik olarak işlenmektedir.

Yaşanan bu insanlık dışı suçları ise; 6 yaşındaki kız çocuğuyla evlenilebileceği, babanın öz kızına şehvet duymasının günah olmadığı konusunda fetva verenlerin, karma eğitimi tahrik edici bulan ve yasaklamaya kalkanların siyasi iktidar tarafından korunup kollanmasının, Karaman örneğinde olduğu gibi ülkede yaşanan cinsel istismarların üzerinin örtülmeye çalışılmasının bir sonucu olarak görmekteyiz.

Devlet, “çocukların her türlü ihmal ve istismardan korunarak sağlıklı gelişimini temin etmek”le sorumludur. Ülkeyi yönetenler, çocukların korunmasına ilişkin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmemektedir. Çocuklar taciz ve tecavüze karşı korunmasız bırakılmakta, çocuklar mağdur edilirken tecavüzcüler ise özgür bırakılmaktadır. Çocuk haklarına yönelik olarak ortaya çıkan tablo ülkemizde çocuk haklarının sadece kağıt üzerinde kaldığını göstermektedir.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanı korumak çocukları korumakla başlar” sözleri ışığında, tüm çocuklarımızın eğitim ve sağlık hakkından eşit koşullarda yararlandığı, her türlü istismar ve baskıdan uzak gelişimlerini sağlayabildikleri bir ülke hepimizin ortak özlemi olmalıdır.

Bu duygular ve düşüncelerle yaşanan olumsuzluklara rağmen, aydınlık geleceğimizin güneşi ve güvencesi çocuklarımız başta olmak üzere, tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ