DOLAR 42,6216 0.05%
EURO 50,0199 0.3%
ALTIN 5.808,420,28
BIST 11.193,88-0,40%
BITCOIN 3848455-2,04%
Edirne
10°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

326 okunma

15 Temmuz’un yıldönümü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Atatürk anıtı önünde program düzenlendi. Edirne Valisi Yunus Sezer burada yaptığı konuşmada 15 Temmuz gecesi Türk milletinin büyük bir kahramanlık gösterdiğini ve millet olarak bununla gurur duyduklarını ifade etti.

ABONE OL
16 Temmuz 2024 10:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Atatürk anıtı önünde program düzenlendi. Edirne Valisi Yunus Sezer burada yaptığı konuşmada 15 Temmuz gecesi Türk milletinin büyük bir kahramanlık gösterdiğini ve millet olarak bununla gurur duyduklarını ifade etti.
Anma programı Edirne Valisi Yunus Sezer ve eşi Canan Sezer’in de katılımıyla Atatürk Anıtı’ndaki saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.


Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda konuşan Vali Yunus Sezer, hain darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ve milletin iradesiyle bertaraf edildiğini söyledi.
15 Temmuz gecesinde Türk milletinin korkusuzca meydanlara indiğini, dile getiren Vali Sezer, “O karanlık gecede genç yaşlı demeden her birimiz vatan savunmasında birleştik. Aziz milletimizin her bir ferdi, bu karanlık gecede, cumhuriyete, demokrasiye ve iradesine sahip çıkarak FETÖ mensuplarının hain emellerine ulaşmasına izin vermediler.” dedi.


Sezer, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin büyük bir kahramanlık gösterdiğini ve millet olarak bununla gurur duyduklarını ifade etti.
Vali Sezer, hain darbe girişiminin Türk milletinin devletine ve bağımsızlığına sahip çıkması sonucu önlendiğini belirtti.


Vali Yunus Sezer, “Darbe girişiminde bulunanlar her şeyi hesap ettiler ama hesap etmedikleri bu milletin 3 bin yıllık bir geçmişe sahip olmasıdır. Bu milletin değerler üzerinden tanımlanmış bir millet olmasını hesap edemediler. 15’lilerin Çanakkale’ye nasıl gittiğini unuttular. İzmir’de Hasan Tahsin’in kurşunu hangi duyguyla ilk kez sıktığını unuttular. Fethi Sekin’i unuttular. 15 Temmuz gecesi sokağa inecek ve şehadete yürüyebilecek yüz binleri hesap etmediler. Bu yüz binlerin içerisinde kuaföründen teknisyenine, devlet memurundan ev hanımına kadar herkes tek yürek içerisinde bu millet için, bu milletin istikrarı için yürüdü. Bu coğrafyada bin yıldan beri nasıl ayakta kaldığımızı ve birbirimize nasıl tutkun olduğumuzu hesap edemediler. 15 Temmuz gecesi Ömer Halisdemir’in gösterdiği kahramanlık hepimizin yüreğinde bir ateş gibi yanmaktadır. Halisdemir, darbenin seyrini değiştiren cesaretiyle milletimizin bağımsızlık mücadelesine ne kadar kararlı olduğunu bizlere bir kere daha göstermiştir.” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Vali Sezer, milli birlik ve beraberliğimizin simgesi Türk bayrağını öperek teslim aldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının meydanda büyük ekrana yansıtılmasının ardından 15 Temmuz konulu videolar izlendi.


Gerçekleştirilen anma programında 1. Sınıf Emniyet Müdürü ve sanatçı Ahmet Sula, “15 Temmuz’u Anlamak” konulu bir sunum yaptı.
Trakya Üniversitesi Balkan Müzik Topluluğu, Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu ve Edirne Belediye Bandosu konseriyle süren programda, Diyanet İlahi Grubunca kaside ve ilahilerin okunup şehitler için dua edildi.


Gerçekleştirilen programa, Edirne Milletvekilleri Fatma Aksal, Mehmet Akalın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Uğur Bay, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, 9. Hudut Tugay Komutanı Piyade Albay Şükrü Şenduran, Edirne Vali Yardımcıları Sıdkı Zehin, Erdoğan Beypınar ve Eyyüp Batuhan Ciğerci, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

    En az 10 karakter gerekli