DOLAR 34,2618 0.33%
EURO 37,6115 -0.46%
ALTIN 2.912,79-0,09
BIST 9.109,342,37%
BITCOIN 21351153,59%
Edirne
26°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

294 okunma

Alamayana ‘yağ!’

Ülke genelinde yemeklik yağ fiyatları cep yakmaya devam ederken, Edirne'nin Yeniimaret Mahallesi'nde imece usulüyle başlatılan dayanışma örnek niteliğinde oldu... Edirne Belediyesi'nin çevre dostu "8 litre atık yağ getirene, 1 litre ayçiçek yağı hediye" kampanyası kapsamında işletme sahipleri ve vatandaşlar tarafından Yeniimaret Mahallesi Muhtarlığı'na teslim edilen atık yağlar, kadın muhtar Neslihan Dönmez Dürüktaş tarafından yenileriyle değiştirilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor...

ABONE OL
22 Ağustos 2024 18:26
1

BEĞENDİM

ABONE OL


Olgay GÜLER
Ülke genelinde yemeklik yağ fiyatları cep yakmaya devam ederken, Edirne’nin Yeniimaret Mahallesi’nde imece usulüyle başlatılan uygulama, örnek niteliğinde oldu.
Yağ fiyatlarının günden güne artarak sofraları yakmaya devam ettiği günlerde, Edirne Belediyesi geçtiğimiz aylarda ‘8 litre atık yağ getirene, 1 litre ayçiçek yağı hediyesi’ kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında hem geri dönüşüme katkıda bulunulurken, hem de ekonomik anlamda işletmelere kolaylık sağlandı.


YENİİMARET’TE ÖRNEK DAYANIŞMA
Kentte, Yeniimaret Mahallesi’nde ise kampanya imece usulüyle daha da geliştirildi. Mahallede atık yağları teslim eden lokanta ve restoran sahipleriyle vatandaşlar, karşılığındaki hediye ayçiçek yağını almayıp, muhtarlığa verdi. Muhtarlık da bu yağları, ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya başladı.


‘İNSANLARIMIZ ÇOK DUYARLI DAVRANIYORLAR’
Atık yağ getirerek karşılığında temiz yağ isteğinde bulunmayan çok sayıda vatandaş olduğunu söyleyen Yeniimaret Mahallesi Muhtarı Neslihan Dönmez Dürüktaş. “Talep çok güzel. Atık yağ ile ilgili insanlarımız çok duyarlı davranıyorlar. Arayanlar, detaylı bilgi almak isteyenler oluyor. Buradaki işyerlerimizden atık yağları vermek için talep var. Biz de burada atık yağları topluyoruz. Belediyenin Çevre Müdürlüğüne bildiriyoruz gelip alıyorlar. 40 litre atık yağa 5 adet 1’er litrelik temiz yağ veriyorlar. Biz de gelen temiz yağları ihtiyaç sahipleriyle sırasıyla buluşturuyoruz” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ